Senyores i senyors, amigues i amics.

Agraesc molt sincerament la confiança que regidors i regidores, companys i companyes de partit que heu dipositat en mi. Eestic segur que plegats i fent pinya, treballant de valent i lluitant pel nostre poble, conformarem el millor equip. No ens maca il•lusió ni ganes de fer feina.

No puc ni vull deixar de fer esment a totes les persones que a les passades eleccions dipositaren la seva confiança en el nostre projecte, perquè és gràcies a elles que som avui aquí encapçalant i dirigint aquesta nau, una nau que estrena capità, perquè el que ha tengut els darrers catorze anys baixa del vaixell per continuar navegant per altres aigües.

Aquell jovenet acabat de sortir de la Universitat a qui Miquel Vidal convidà ara fa sis anys per engrescar-lo en un meravellós viatge, ha tengut la sort de tenir-lo de patró; gràcies Miquel de tot cor per ensinistrar-me en la il•lusió per treballar en la defensa dels interessos del nostre municipi, per tot el que he après al teu costat i sobretot, sobretot per la confiança i la paciència que has tengut amb mi.

Vull agrair també a tot el personal de l’Ajuntament la feina i el suport incondicionals que m’han demostrat aquests darrers sis anys. Estic convençut que tenim el millor equip, i per això ho vull dir ben alt: sense totes i cadascuna d’aquestes persones res no seria possible.

La responsabilitat que assumesc, incrementada potser per la meva joventut, suposa representar i defensar els interessos de tots i cadascun dels santanyiners i santanyineres i posar de manifest el meu compromís personal de treballar amb il•lusió, esforç, honestedat i entusiasme perquè Santanyí sigui un poble emergent i amb futur. Per això, em trobareu prop de vosaltres, vivint el vostre dia a dia que també és i serà el meu, i intentant resoldre i ajudar en tot el que de mi depengui. Com deia Blai Bonet en una de les seves darreres entrevistes: “És difícil governar un poble si no s’hi tenen arrels”.

Estic convençut que els meus anys de joventut en què formava part activa d’entitats i associacions de Santanyí, des de la Banda Municipal de Música, passant pel Club de Futbol o el grup de ball de bot, m’ha permès de viure i conèixer de primera mà les inquietuds de la nostra contrada i m’han aportat una experiència i una visió molt enriquidores, segurament cabdals per a la gestió que assumesc a partir d’aquests moments.

Permeteu-me llegir uns fragments d’un poema de Miquel Martí i Pol que reflecteix en poques paraules aquests pensaments:

El poble és el meu esforç i el vostre esforç,
És la meva veu i la vostra veu...
El poble és el conjunt del nostre esforç
I de la nostra veu...
El poble és tothom.
El poble és ningú.
El poble és tot.
El principi i la fi...
La vida i la mort...

Com a santanyiner defensaré amb fets i de manera ferma la cultura, els valors patrimonials d’aquesta terra i la llengua que ens defineix com a poble. L’esforç i la lluita han de ser els millors ingredients per sortir endavant i és aquí on em trobareu, en el dia a dia, en la dedicació i en el compromís.

Voldria ser un batle proper, obert i senzill, valent i conciliador a l’hora de prendre decisions, però amb la cautela suficient per actuar i gestionar el que és de tots els habitants del terme i poder arribar a casa un dels racons del nostre municipi. Tot i així, permeteu-me demanar disculpes per endavant per possibles errors o ofenses que pugui cometre.

Ara però, és el moment d’agafar el timó i de fer camí. De continuar navegant, de traçar un nou rumb i de mantenir-lo amb fermesa i rigor malgrat les adversitats, de conviure, de treballar i de lluitar per tal de fer patent l’orgull santanyiner, de pregonar i fer feina intensament per un Santanyí universal, que “tot està per fer i que tot és possible”...

Moltes gràcies pel vostre suport.

Llorenç Galmés Verger, batle de Santanyí.