Santanyí presenta el llibre “Arrels de llum” del poeta manacorí, Jaume Mesquida, guardonat amb el XXIII Premi de Poesia Bernat Vidal i Tomàs
El llibre de poemes “Arrels de llum” de Jaume Mesquida, guardonat amb el XXIII premi de poesia Bernat Vidal i Tomàs, ha vist la llum, després que el dissabte a vespre, 19 de juliol, se celebràs la seva presentació a la Casa de Cultura de Can Jaume Antoni de Santanyí.

Com cada any, va presentar l’acte, el regidor de Cultura, Cristòfol Vidal, que va definir el certamen com “un dels concursos poètics de més prestigi de la llengua catalana”. També va fer referència a la perseverància que ha tingut l’Ajuntament de Santanyí per mantenir viva aquesta convocatòria i aconseguir tenir el respecte de poetes i escriptors de distints indrets que han participat al certamen. L’encarregat de presentar el llibre fou un altre escriptor, Miquel Lladó, amic de Jaume Mesquida, que va ressaltar del poeta la seva “integritat” i la seva llarga trajectòria poètica. Ho va definir com “un poeta en majúscules” que convertia les paraules “amb la seva millor eina”.

L’editor Josep Moll, va llegir un dels poemes del llibre, “vell mestre” perquè d’una forma casual li feia recordar “la vida i obra del poeta santanyiner Bernat Vidal i Tomàs que dona nom al certamen”. Finalment, Jaume Mesquida, rompent motlles, va dir que volia fugir dels actes cerimoniosos i donar un altre aire menys protocol•laris i “avorrits”. Mesquida es va autodefinir com “un poeta aspre i pessimista” i va reconèixer que “mai no he volgut ser poeta, però fou la poesia que es va apropiar irremeiablement de mi”. Va contar la seva vida, “com el meu pare som fuster, no tenc títol de mestre, però una experiència de 45 anys, que no és poc. Dic això perquè som una persona normal i corrent que escriu poesia”. També va dir d’ell: “som poeta que no escriptor. La diferència és que un escriptor inventa, imagina i es permet, fins i tot, sortir de la realitat. Un poeta escriu el que sent, plasma les seves vivències i els seus sentiments des de la seva veritat”. L’acte va acabar amb el lliurament d’una escultura commemorativa realitzada amb pedra de Santanyí. Finalment, el poeta Jaume Mesquida, va dedicar el llibre a totes les persones, que foren moltes, que ho varen sol•licitar. Una copeta de cava i alguns canapès donaren punt i final a l’acte cultural.
Bookmark and Share