Arriben les III Jornades d’Estudis Locals de Santanyí
Se celebraran els dies 16 i 17 de novembre a es Llombards

Les Jornades d’Estudis Locals de Santanyí arriben a la seva tercera edició amb una gran expectació després de l’èxit de les de l’any passat. L’objectiu d’aquestes jornades és fomentar el coneixement i la difusió dels diferents aspectes socials i culturals del terme municipal de Santanyí. Per això, s’anima a investigadors, professionals, estudiants i persones interessades en la temàtica local a participar-hi, sigui com a ponents o com a assistents. L’únic requisit és que els temes d’investigació estiguin emmarcats en el municipi.

A la darrera edició de les Jornades d’Estudis Locals celebrada el 2016 a Calonge, es van presentar 23 comunicacions que van ser recollides en la publicació Santanyí: Llengua, Terres i Gent. L’associació cultural Lausa, juntament amb la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santanyí, ha estat la impulsora d’aquestes jornades, on es tracten temes tan variats com arqueologia, literatura, geologia, música, religió, contraban, meteorologia o agricultura.

El programa de l’edició d’enguany començarà divendres 16 de novembre a partir de les 16.00 al local de ca ses Monges des Llombards, i dissabte hi haurà activitats tot el dia. A més, enguany, la doctora Concepció Boncompte Coll serà l’encarregada de la conferència inaugural, titulada Dos miracles de dues mares de deus de Consolació i el seu context votiu. Dissabte horabaixa hi haurà temps per una visita guiada als edificis històrics des Llombards a càrrec de Joan Nadal.

La regidora de cultura, Ricarda Vicens, espera que les jornades siguin tot un èxit: “hem d’agrair com sempre a l’associació cultural Lausa la seva implicació perquè les Jornades d’Estudis Locals de Santanyí tirin endavant. Crec que enguany repetirem l’èxit d’edicions anteriors, ja que sembla que podríem superar el nombre d’assistents i de comunicacions. És una gran satisfacció veure com el nostre municipi atreu tants d’experts en diferents camps d’estudi, per compartir coneixements”.
Bookmark and Share