Cala d’Or demana tenir el Centre de Salut obert els 365 dies de l’any
L’Ajuntament i totes les associacions del nucli costaner de Santanyí han signat una petició dirigida a la Conselleria de Salut.


El nucli de Cala d’Or, a Santanyí, es mobilitza per aconseguir servei d’atenció mèdica al poble les 24 hores del dia, tots els dies de l’any. Tant l’Ajuntament de Santanyí com totes les associacions representatives dels diferents col·lectius que hi ha al poble, han signat per traslladar la petició a la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears. A més, a la petició també es demana la instal·lació, de manera immediata, d’una ambulància medicalitzada també els 365 dies de l’any.

Cala d’Or és el principal nucli turístic del municipi de Santanyí, i un dels més importants de la Comarca del Migjorn de Mallorca. De fet té més empadronats que el propi poble de Santanyí, i durant la temporada turística la població es multiplica exponencialment. És per això que des del consistori, i tots els col·lectius de Cala d’Or, s’ha signat aquesta petició, i s’ha posat en marxa una recollida de firmes de veïnats.

Entre les associacions que han donat suport a la iniciativa hi ha l’Associació de Veïns de de Cala d’Or, l’Associació de la Tercera Edat, l’Associació Hotelera, l’AMIPA del CEIP Santa Maria del Mar, l’Associació de Dones, l’Escola Municipal de Música, l’Escola de Ball de Bot, a més de tots els equips esportius de Cala d’Or, i d’altres.

Per la batlessa pedània, Bàrbara Xamena, “l’atenció mèdica continuada és una reivindicació històrica per al nostre poble. Les instal·lacions actuals permetrien tenir aquest servei sense problemes, i és una necessitat fàcil d’entendre; tenim gairebé 5.000 habitants empadronats, i durant la temporada turística aquesta xifra es multiplica entre les places hoteleres i les segones residències. El Centre de Salut de Santanyí, on hi ha metge les 24 hores, és a 15 quilòmetres, uns 25 minuts. Un temps que pot suposar una diferència important en cas d’emergència. És per això que pensem que la Conselleria de Salut hauria d’entendre la nostra reivindicació.”
Bookmark and Share