EL BATLE I EL GRUP DE PARTICIPACIÓ INFANTIL DE SANTANYÍ ES TORNEN A REUNIR EN UN NOU CONSELL LA INFÀNCIA I L’ADOLESCÈNCIA
ÉS LA PRIMERA REUNIÓ QUE ES DUU A TERME DESPRÉS QUE SANTANYÍ SIGUI RECONEGUDA COM A “CIUTAT AMIGA DE LA INFÀNCIA” QUE ATORGA UNICEF.
Aquesta setmana ha tengut lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Santanyí un nou Consell de la Infància i l’Adolescència. Es tracta d’unes reunions periòdiques on hi participa el Grup de Participació Infantil de Santanyí en representació de totes les escoles del terme. Aquest col·lectiu està format per sis estudiants elegits d’entre tots els centres amb l’objectiu de fer arribar al batle de Santanyí les inquietuds i les millores que des de les escoles creuen que s’han dut a terme al llarg del 2015.

Entre algunes de les propostes destaquen: un projecte de millora de carrers i espais públics per a les persones amb mobilitat reduïda a Cala d’Or, l’obertura d’un espai públic per a poder realitzar esports a l’aire lliure i de manera gratuïta a Santanyí, realitzar una campanya de conscienciació entre els usuaris dels parcs infantils per evitar la seva degradació, millorar l’estat de l’skate-park de Santanyí i la possibilitat de traslladar-lo a Cala d’Or, reduir o pacificar el trànsit al carrer principal de s’Alqueria Blanca, etc.

El batle de Santanyí, Llorenç Galmés, com a president del Consell es va mostrar molt satisfet i sorprès per les propostes dels alumnes, ja que alguns dels projectes no només se centren amb les necessitats dels joves, sinó també amb les necessitats de les persones majors o persones amb mobilitat reduïda. Durant l’acte, Galmés s’ha compromès a donar una resposta i a dur a terme aquest projecte tan aviat com es pugui.

A més del batle de Santanyí com a president del Consell i el Grup de Participació Infantil com a part activa i principal d’aquest acte, també conformen el Consell de la Infància i l’Adolescència: el regidor de Participació Ciutadana, un regidor de l’oposició, un representant de les associacions vinculades a la infància (la Veu dels Infants i la Unitat Pastoral de Santanyí), un representant del servei mèdic de Santanyí, un representant dels professors dels diferents centres i un tècnic de Serveis Socials.

Bookmark and Share