El ple de Santanyí aprova una reducció del 5% de l’IBI per al 2018
A la sessió celebrada dilluns 16 d’octubre, ha tirat endavant la davallada de la contribució amb els vots de l’equip de govern del Partit Popular i l’abstenció de l’oposició
A partir de 2018 els santanyiners pagaran un 5% menys de l’Impost de Bens Immobles. Així es va aprovar a la darrera sessió celebrada a la sala de plens de l’Ajuntament de Santanyí. L’actual situació econòmica municipal és la que ha dut a l’equip de govern a impulsar una baixada dels tipus impositius, que passarà a ser aplicables del 0,719% per IBI urbana i del 0,309% per IBI rústica. Això es en una reducció de cinc punts a l’hora de calcular l’import de la contribució. Aquesta aprovació a tirant endavant amb els vots a favors del Partit Popular, i la resta de partits (PSIB-PSOE, El Pi i Alternativa) s’han abstingut. El que s’ha aprovat inicialment al ple és la modificació de les ordenances fiscal del municipi de Santanyí per al 2018, el que inclou d’altres impostos a més de l’IBI, com són la taxa de fems o la taxa d’expedició de documents.

El batle de Santanyí, Llorenç Galmés, ha volgut destacar l’esforç a l’hora d’administrar els doblers públics que fa l’equip de govern i el cos funcionarial del municipi perquè la situació econòmica de l’Ajuntament sigui positiva. “Tenim un estat de comptes que molts d’altres municipis voldrien, i per sort podem revertir el nostre esforç en el nostres veïnats amb accions com aquesta. Una davallada d’un 5% de l’Impost de Bens Immobles pot suposar un estalvi important per a moltes famílies del nostre municipi i és per ells per qui hem de fer feina.”

A la mateixa sessió plenària, també s’ha aprovat la creació del Premi de Narrativa Vila de Santanyí Antoni Vidal Ferrando. La proposta de la Regidoria de cultura ha tirant endavant per unanimitat, i concedirà un premi a una obra escrita en qualsevol modalitat del gènere narratiu (novel·la, recull de contes, dietari, llibre de viatges…), en llengua catalana, d’una extensió d’entre 150 i 250 pàgines. Les bases d’aquest premi seran similar a les del Premi de poesia Bernat Vidal i Tomás i la dotació econòmica del premi serà de 5.000 euros.

També s’ha aprovat per unanimitat la signatura d’un conveni de col·laboració amb el Consell de Mallorca per a la instal·lació d’hidrants per a emergències al municipi de Santanyí.
PLE OCTUBRE SANTANYÍ
PLE OCTUBRE SANTANYÍ
Bookmark and Share