El ple insta al Consell a executar el desdoblament de la carretera Campos – Llucmajor
A la darrera sessió plenària de Santanyí s’ha aprovat una moció per unanimitat reclamant a la institució insular que les obres comencin sense més retards
Al ple ordinari del mes d’octubre celebrat a l’Ajuntament de Santanyí, tots els partits que formen la corporació (PP, ALTERNATIVA, PSIB-PSOE i El Pi), han aprovat per unanimitat una moció presentada per l’equip de govern per mostra el suport del consistori al projecte de millora de la carretera MA-19 que connecta Campos i Llucmajor. Exactament, el text acordat entre totes les forces polítiques diu que “l’Ajuntament insta al Consell de Mallorca a dur a terme el desdoblament de la carretera Campos – Llucmajor sense més dilacions”. En diferents ocasions, des del consistori santanyiner s’ha expressat que la millora en aquesta via és més que necessària, i per això s’ha tornat a insistir a la institució supramunicipal, a que es posi en marxa l’obra.

Segons ha explicat el batle de Santanyí, Llorenç Galmés, “’Santanyí està totalment d’acord amb el projecte d’execució de la carretera que es va aprovar per unanimitat de tots els partits polítics al ple del Consell de Mallorca. Per això reclamem que es posi en marxa d’una vegada per totes. El preu de l’execució del projecte no és res comparat amb el preu de les vides que s’hi han perdut ni de les seqüeles que ha deixat a els famílies del Migjorn i Llevant de Mallorca”.

En la sessió ordinaria d’octubre també s’han aprovat les modificació de les ordenances fiscals per al 2019, que inclouen una nova baixada de l’Impost sobre els Bens Immobles d’un 5%. Aquesta davallada, sumada a la que es va aprovar l’any passat, farà que la contribució a Santanyí haurà baixat un 10% a final d’aquesta legislatura. Cal recordar que els valors cadastrals dels immobles del municipi, que s’utilitzen per calcular quantitat a pagar en concepte d’IBI, són dels més antics de Balears; la darrera actualització data del 1996, i feia anys que la taxa estava congelada. A més, aquesta legislatura també s’haurà assolit el deute zero als comptes municipals, ja que en començar el 2018, l’Ajuntament havia tornat tots els préstecs que tenia amb els bancs.
Bookmark and Share