L’Ajuntament de Santanyí crea el premi de narrativa Antoni Vidal Ferrando
L’Ajuntament de Santanyí convocarà al proper mes d’octubre, el Primer Premi Vila de Santanyí Antoni Vidal Ferrando de Narrativa.
Amb la creació d’aquest premi, el consistori vol seguir impulsant la cultura com a eix fonamental de l’activitat del municipi, i desitja que amb el temps es consolidi com un premi literari de renom en llengua catalana. Antoni Vidal Ferrando és un dels escriptors més importants de les Illes Balears de finals del segle XX i de principis del XXI, i les seves obres s'han traduït, a l'alemany, l'anglès, al castellà, al francès, al gallec, a l'hindi, al neerlandès, al romanès i al rus. És per això que des de l’Ajuntament de Santanyí s’ha apostat perquè aquest nou premi de narrativa dugui el nom de Vidal Ferrando.

Nascut a Santanyí al 1945, Antoni Vidal Ferrando, mestre de professió, ha destacat com a poeta, narrador, historiador i membre de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. La seva obra poètica parteix de la seva identitat illenca per a construir un discurs sobre l'ésser humà contemporani. Com a poeta ha guanyat els premis Ausiàs March (1985), Ciutat de Palma (1985 i 1995), el Cavall Verd - Josep Ma. Llompart de la crítica (1993), i la Flor Natural als Jocs Florals de Barcelona (1994), entre d'altres. Dels seus llibres podem destacar Calvari (1992), El batec de les pedres (1995) i Cap de cantó (2004). Més recentment, han vist la llum diverses antologies poètiques, entre elles El jardí de les delícies (2005), en edició bilingüe català-castellà, i A cops de ferro i àlgebra (2005), a cura de D. Sam Abrams. El 2008 es publicà tota la seva poesia en un sol volum, Allà on crema l'herba: Obra poètica (1986-2007).

Com a narrador s'ha de recordar la seva trilogia sobre la Mallorca del segle XX, iniciada amb Les llunes i els calàpets (1994) i completada amb La mà del jardiner (1999), premi Sant Joan de novel·la i L'illa dels dòlmens (2007), premi de la crítica Serra d'Or. Cal destacar també el seu dietari Amors i laberints (2010). Durant un temps s'ha dedicat a la història i, de resultes d'aquesta etapa han sortit alguns assaigs, el més important dels quals és La població i propietat de la terra en el municipi de Santanyí (1868-1920).

Bookmark and Share