L’Ajuntament de Santanyí espera que les NNSS es puguin aprovar dins el 2019
En un ple extraordinari s’han aprovat la resolució d’una sèrie de deficiències assenyalades per la Comissió Insular de Territori
Les Normes Subsidiàries del municipi de Santanyí donen una passa més perquè siguin aprovades al més aviat possible. En una sessió plenària extraordinària, celebrada ahir horabaixa, l’Ajuntament de Santanyí, va aprovar una sèrie de modificacions en la documentació necessària per la seva aprovació. La Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme del Consell de Mallorca, havia assenyalat una sèrie de deficiències en el document que ha de regir el desenvolupament urbanístic del municipi en els pròxims anys, i que ara l’equip redactor ha pogut resoldre.

Segons ha explicat el batle de Santanyí, Llorenç Galmés, “es tracta d’una passa molt important per a tot el terme municipal. Ens acosta al moment de tenir les Normes Subsidiàries aprovades, i a la fi, les tindrem en vigor. Ha estat un camí molt llarg, en el qual molts d’altres municipis s’han aturat, però per Santanyí podria suposar que l’any que ve ho tinguem aprovat. Totes les passes que s’han donat s’han fet de la mà dels tècnics del Consell de Mallorca perquè no podem allargar més aquesta situació en la que ens trobem, ja que la norma actual és la mateixa des de fa més de 30 anys”.

A la mateixa sessió plenària també es va aprovar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i el Consell per dur a terme actuacions relatives al Pacte de Baltes i Batlesses de Mallorca. Es tracta d’un conveni que suposarà més de 22.000 eruos per a la redacció del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima, que té per objectiu reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle en més d'un 20% pel 2020, i per assolir d’altres fites en les pròximes dècades.

En començar el ple, s’ha guardat un minut de silenci en memòria de Sacramento Roca Martín, la darrera víctima de violència de gènere que hi ha hagut a Mallorca. Abans s’ha llegit un document de rebuig i condemna a qualsevol tipus de violència contra la dona.
Bookmark and Share