L’Ajuntament de Santanyí reclama al Govern que compleixi amb les escoles del municipi
Llorenç Galmés: “ Les obres necessàries i urgents del centres educatius de Santanyí no son una prioritat per al Govern de les Illes Balears”.
Les escoles Blai Bonet, Mare de Déu de Consolació i Sant Domingo fa dos anys i mig que esperen reformes, però no han estat incloses al pla de millores educatives del 2017

Els centres educatius públics de Santanyí, s’Alqueria Blanca i Es Llombards, necessiten obres per millorar les condicions en les que els estudiats reben la seva educació. Entre d’altres problemes, al CEIP Blai Bonet de Santanyí hi ha fins a 7 aules prefabricades, al CEIP Mare de Déu de Consolació de s’Alqueria Blanca hi ha manca d’espai (una aula s’ha de reconvertir en menjador cada dia, amb tots els problemes que suposa), i el CEIP Sant Domingo des Llombards fa anys que arrossega problemes de goteres.

És per això que des de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Santanyí es reclama, des de principi de legislatura, al Govern de les Illes Balears, que inclogui aquests centres a la seva planificació de millores d’infraestructures educatives. Per al 2017 es van anunciar 13,7 milions d’euros per invertir a 66 centres educatius de Balears, però no s’ha executat cap obra a Santanyí. De fet, encara no s’ha redactat cap projecte, tot i que l’Ajuntament ha intentat facilitar al màxim els tràmits i el finançament a l’IBISEC (Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius). I la situació s’agreuja quan el Govern, al pressupost d’enguany, tenia una partida inicial de 500.000€ per executar obres al CEIP Blai Bonet, que no es gastarà al centre santanyiner.

Segons ha explicat el batle de Santanyí, Llorenç Galmés: “Des de l’equip de govern municipal, ja a principi d’aquesta legislatura, l’any 2015, vàrem traslladar a la Conselleria d’Educació les necessitats de les escoles dels nostres nuclis, sempre oferint la màxima col·laboració. Al CEIP Blai Bonet l’ampliació és urgent; fa dos anys teníem 4 aules en barracons i ara ja son 7. I l’Ajuntament ha ofert el solar on poder executar l’ampliació, i fins i tot, avançar els doblers per tirar endavant les obres. El que no és de rebut és que hagin passat dos anys i mig de legislatura, i encara no tinguin ni un projecte damunt la taula. El fet que no hagi utilitzat el que hi havia previst al pressupost de 2017, demostra la poca importància que la Conselleria dona a les necessitats educatives de Santanyí”.

Galmés ha assenyalat que la instal·lació de les 7 aules prefabricades al CEIP Blai Bonet ha obligat a cedir una de les aules de l’escoleta municipal a l’escola de Santanyí, fet que impedeix que l’Ajuntament ampliï el servei de l’escoleta a nadons. El batle també destaca els problemes a d’altres centres, com és haver de reconvertir cada dia una aula menjador a s’Alqueria Blanca; i és especialment greu al CEIP Sant Domingo des Llombards, on cada estiu l’Ajuntament hi executa alguna obra, com eliminar humitats o millores al pati, però ara el problema és a la teulada, ja que quan plou l’aigua entra a les aules fent malbé llibres i material.

Bookmark and Share