L’Ajuntament instal·la semàfors per facilitar els accessos a peu al centre de Santanyí
Es posaran a carrers que suporten molt de trànsit, especialment durant l’estiu, i que estan a les rutes que utilitzen molts d’al·lots per anar a l’escola a peu
En els darrers anys el nucli urbà de Santanyí ha experimentat un augment molt important de trànsit, tant de vehicles com de vianants, especialment als carrers del centre del poble. Per això, des de l’Ajuntament de Santanyí es va decidir fer un Pla de Mobilitat Urbana l’any 2017 amb diferents mesures per millorar la seguretat i trànsit. Un dels punts més complicats que es van detectar van ser els carrers de Cas Majoral i el carrer Llaneras, que no són més que una continuació de la MA-19, la carretera que connecta s’Alqueria Blanca amb Santanyí, i que travessa el poble. Per això el consistori ja ha començat les obres per instal·lar diferents grups de semàfors que podrien estar en funcionament a principi de l’any que ve.

L’encreuament d’aquest carrer amb diverses travesseres, són punts on cada dia travessen a peu molts dels alumnes dels dos centres educatius de Santanyí: el CEIP Blai Bonet i el Col·legi Bisbe Verger. A més, en temporada turística també l’utilitzen els qui visiten el poble per anar a peu des de les zones d’aparcament cap al centre del poble. De fet, la Policia Local de Santanyí, s’havia vist obligada els dies de mercat a realitzar una regulació permanent amb agents per garantir la seguretat dels vianants i mantenir la fluïdesa del trànsit.

Per tot això, des de la regidoria de Policia Local de Santanyí, s’ha demanat al Departament de Carreteres del Consell de Mallorca poder instal·lar dos grups semafòrics als encreuaments dels carrers Majoral, Celler, Ferrereta i plaça Constitució, així com al dels carrers, Majoral, Llaneres, Felanitx i Mestra Damiana.

Segons ha explicat la regidora de Policia Local, Maria Pons, “esperem que amb la instal·lació d’aquests semàfors es pugui dotar de més seguretat i comoditat als residents i als visitants de la localitat de Santanyí, protegint sobretot als sectors més dèbils de la població com són els infants i la gent gran”.

Les obres per condicionar les voreres, que quedaran una mica més amples, i per la instal·lació dels nous equipaments ja han començat, i s’espera que ja estiguin en funcionament al mes de gener de 2019.

Bookmark and Share