L’Ajuntament investiga l’aparició de noves pintades a Cala Figuera
Edificis, i roques de devora la mar, del nucli costaner de Santanyí han aparegut amb grafitis. La Policia Local està intentant esbrinar qui n’és l’autor

Fa poques setmanes la Policia Local de Santanyí va enxampar a un grup de turistes menors d’edat fent pintades a la urbanització de Son Moja, però ara n’ha aparegut de noves a diferents punts de Cala Figuera. Aquests nous grafitis s’han fet a edificis on s’ubiquen establiments turístics que fa anys que romanen tancats, i a una zona de costa sobre les roques, cosa que és considerat per l’Ajuntament de Santanyí, com un atemptat ecològic.

El regidor de Medi Ambient i batle pedani de Cala Figuera, Salvador Ferrer, ha mostrat la seva indignació davant el succeït: “sigui qui sigui l’autor de les pintades, siguin menors o siguin veïnats del poble, és una vergonya el poc respecte que aquestes persones tenen per l’entorn. Especialment greu és l’atemptat que ha patit la zona que coneixem com sa punta de sa Cala; un espai preciós del nostre poble que no necessita cap “retoc” estètic, i menys d’aquestes característiques. Des de la regidoria de Medi Ambient, farem tot el possible per restituir l’estat anterior d’aquesta zona com ja vàrem fer amb les pintades de sa Punta Negra, i la Policia Local investigarà per trobar els autors”.

Els autors de les pintades de Son Moja van ser descoberts gràcies a la col·laboració ciutadana, ja que un veïnat va avisar la Policia Local de que un al·lots estaven pintant amb aerosols parets de la plaça del nucli. Els agents van arribar a temps d’agafar als joves, que eren un grup de quatre menors alemanys que estaven passant uns dies de vacances al municipi, a una casa molt a prop d’on feren les pintades. La policia els va identificar, així com als pares dels menors, els hi va retirar els pots de pintura i es va tramitar la pertinent denúncia.

Amb el cas de les noves pintades aparegudes a Cala Santanyí no hi ha hagut tanta sort, i cap veïnat no ha passat cap avís. En qualsevol cas, es farà tot el possible per esbrinar l’autor o autors de les pintades i s’interposarà la denúncia pertinent.Bookmark and Share