L’Ajuntament reclama l’obertura de la farmàcia de Calonge
Dia 25 de gener va ser el darrer dia que va estar oberta per un canvi en l’adjudicatari, i de llavors, no hi ha servei al poble.
Des del passat dijous, dia 25 de gener, el poble de Calonge no té una farmàcia oberta per atendre als seus aproximadament 1.000 habitants, més la nombrosa població flotant. I és que l’apotecaria situada a la plaça Sant Miquel ha hagut de tancar. El motiu és la impugnació que es va fer en el seu moment dels concursos d’adjudicació de diferents farmàcies de Mallorca, i que ha obligat al fins ara farmacèutic ha traslladar-se a Binissalem. De fet, el fins ara titular del negoci, ja havia advertit en diverses ocasions que a finals de gener estava obligat a tancar i que a partir de dia 26 no hi hauria servei.

L’Ajuntament de Santanyí ha deixat passar uns dies per si el nou adjudicatari havia de fer un trasllat, però per ara no hi ha hagut cap moviment. Per això el consistori ha enviat un escrit a la Direcció General de Farmàcia, depenent de la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears, reclamant que posi remei a la situació. Perquè ara mateix, la realitat és que els veïnats de Calonge s’han de desplaçar amb cotxe a un altre poble per poder comprar medicaments i d’altres productes farmacèutics, amb el perjudici que això suposa, especialment per la gent gran.

El batle pedani de Calonge, Antoni Matas, s’ha mostrat indignat per la falta de previsió i pel greuge que suposa pels calongins: “Fa temps que se sabia que el fins ara farmacèutic hauria de tancar per la impugnació de les adjudicacions, i per tant es podria haver fet feina per tenir una farmàcia oberta a temps. Hem deixat passar uns dies per veure si algú feia alguna passa, però sembla que la cosa va per llarg. No pot ser que una població com la nostra, que va trigar anys a aconseguir que hi hagués una apotecaria, estigui sense aquest servei de forma indefinida i sense cap tipus d’informació.”

Bookmark and Share