La insistència de l’Ajuntament aconsegueix que el govern declari com urgents les reformes de les escoles de Santanyí s’Alqueria Blanca
Al municipi hi ha 7 barracons i quasi tots els centres necessiten reparacions o directament un reforma completa
Després de 3 anys de demanar-ho des de l’Ajuntament de Santanyí, el Consell de Govern celebrat divendres 4 de maig, ha aprovat declara d’interès autonòmic els projectes d’ampliació del CEIP Blai Bonet de Santanyí i el CEIP Mare de Déu de Consolació de s’Alqueria Blanca. A més, el mateix Consell de Govern també ha aprovat considerar com espai d’equipament públic docent les dues parcel·les que havia proposat el consistori santanyiner per fer-hi les ampliacions. Tot això vol dir que sengles projectes entre a formar part les les mesures urgents de 2018 de millora i/o ampliació de la xarxa d’equipaments públics d’usos educatius de les Illes Balears.

Cal recordar que al Blai Bonet hi ha 5 aules instal·lades en barracons, quatre són per classes de primària i una pels tallers dels grups d’infantil. Al Mare de Déu de Consolació hi ha dues aules prefabricades on s’hi ha ubicat l’escoleta municipal. Abans els nins de 0 a 3 anys compartien l’edifici amb la resta del centre, però l’augment d’alumnes va obligar a traslladar als més petits. A més, espais com el menjador s’han hagut de reconvertir en aules per la manca d’espai. Al novembre de 2017, des de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Santanyí, es va tornar a reclamar una reacció urgent per part del Govern de les Illes Balears davant la situació de les escoles públiques del municipi. El batle, Llorenç Galmés, que s’ha reunit reunit recentment amb el conseller, Martí March, ha assegurat: “Estem satisfets de que a la fi la Conselleria d’Educació ens hagi escoltat després de tres anys de legislatura, perquè aquest no és un problema d’enguany. La situació ve d’enrere, i tot i que és evident que no consideraven prioritàries aquestes millores, és una bona notícia. El Govern de les Illes Balears sap que l’Ajuntament de Santanyí sempre ha ofert la màxima col·laboració per tirar endavant els projectes, posant a la seva disposició solars municipals i la feina dels nostres tècnics. El problema és saber quan de temps més tindrem que esperar perquè les millores siguin una realitat”.

A més, Galmés recorda que el CEIP Santo Domingo des Llombards també necessita una reforma, o al manco o una posada a punt. El consistori ha pagat, en diferents ocasions, feines de manteniment que es fan durant l’estiu, però l’escola té problemes a la teulada que hauria d’assumir la Conselleria d’Educació. I al CEIP Santa Maria del Mar de Cala d’Or també es necessiten reparacions urgents, de les quals Educació se n’ha de responsabilitzar, especialment amb les canonades que han provocat inundacions a l’interior del centre. Pel batle el problema és que és l’Ajuntament qui ha de fer front al manteniment de les infraestructures educatives perquè és a qui acudeixen les direccions dels centres, però hauria de ser el govern qui hi posés remei en ser competència seva.

Per als projectes millora dels centres de Santanyí i s’Alqueria Blanca, Educació i l’Ajuntament ja estan treballant en un conveni de col·laboració que permeti iniciar amb caràcter urgent els tràmits per l’ampliació de les dues escoles i dotar-los dels espais necessaris per atendre la població actual i la futura.

Bookmark and Share