L’Ajuntament critica el retard de les obres del nou centre de dia de Cala d’Or
Estava previst que després de l’estiu comencessin les obres d’aquest nou equipament, el primer al nucli costaner, i el segon al municipi de Santanyí
Fa més de nou mesos que la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, i el batle de Santanyí, Llorenç Galmés, van signar un conveni perquè el Govern de les Illes Balears executés la construcció d’un centre de dia per a persones en situació de dependència a Cala d’Or. Les obres haurien d’haver començat fa un mes, al novembre, però allà encara no s’ha mogut cap pedra, i de fet ni s’ha redactat el projecte.

Es tracta d’un equipament que construirà la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, a través del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears, i que serà gestionat per l’ajuntament una vegada acabades les obres. El centre oferirà 30 places d’estades diürnes i es convertirà en el segon centre de dia del municipi de Santanyí, ja que actualment compta amb un sol centre de dia, a s’Alqueria Blanca, per a una població que supera els 14.000 habitants.

La construcció del nou centre de dia de Cala d’Or té un pressupost de 750.000 euros, dels quals la meitat els aportarà la Conselleria de Serveis Socials i l’altra meitat l’Ajuntament de Santanyí. A més d’assumir el 50% del cost de la construcció, la Conselleria suposadament, finançarà les places destinades a persones amb dependència, mentre que l’ajuntament ha cedit els dos solars a on s’ha d’aixecar el centre de dia.

S’ha hagut de signar un nou conveni entre l’Ajuntament i Serveis Socials pel retard que acumula el projecte i l’inici de les obres. La regidora de Dependència de l’Ajuntament de Santanyí, Maria Pons, s’ha mostrat decebuda per l’endarreriment del projecte: “després de l’acte del passat mes de març al qual va venir la consellera Fina Santiago, teníem l’esperança que realment les obres comencessin enguany, però no serà així. Haurem d’esperar la redacció del projecte, al qual l’Ajuntament de Santanyí col·laborarà amb un tècnic municipal, i si tot va com toca, l’octubre de 2019 s’iniciaran les obres”.

Per la seva banda, el batle de Santanyí, Llorenç Galmés, ha explicat que “és important reforçar els serveis públics que tenim a aquesta localitat que té unes 5.000 persones residents durant tot l’any però que pot arribar a 50.000 durant l’estiu. Actualment, al municipi de Santanyí, hi ha 210 persones que reben prestació econòmica o una prestació de serveis lligats a situació de dependència, i amb aquesta nova infraestructura es podria arribar a més famílies”.

Bookmark and Share