L’Ajuntament habilitarà un pàrquing per evitar els problemes d’aparcament a s’Almunia
La situació s’ha agreujat els darrers estius i s’ha traslladat a Cala Llombards. Per això l’Ajuntament ha comprat un solar al nucli costaner
Des de fa anys, el nucli de Cala Llombards, en començar la temporada alta, pateix greus problemes d’aparcament per la gran afluència de visitants que van a Cala s’Almunia i al Caló des Moro. Per això, l’Ajuntament de Santanyí ha adquirit un solar a l’entrada de Cala Llombards, on s’hi ubicarà un aparcament públic amb una capacita que els tècnics municipals estudiaran per evitar massificacions.

El solar on hi haurà l’aparcament és al Camí de Cala Llombards, la via d’entrada al nucli i que el connecta amb Santanyí; té una superfície de 16.000 metres quadrats i l’adquisició ha suposat una despesa de 150.000 euros. És la primera parcel·la confrontant amb sòl urbà de Cala Llombards, està just a l’inici del camí de s’Almunia, i és la ubicació recomanada pels tècnics del Consell de Mallorca. L’equip de govern de l’Ajuntament de Santanyí havia sol·licitat en diverses ocasions a la institució insular que l’aparcament s’habilités més a prop dels punts d’interès dels visitants. Però el Consell no hi va donar el vist i plau en cap de les ocasions que es va demanar, i per això es va decidir per tirar endavant un projecte en una altra espai que l’Ajuntament pogués autoritzar.

El batle de Santanyí, Llorenç Galmés, insisteix que “el que volem és que els nostres veïnats estiguin tranquils i no pateixin les molèsties dels darrers anys, però també ha de ser possible que qui decideix visitar el nostre municipi no acabi aparcament malament ni adoptant conductes incíviques. L’economia de Santanyí depèn dels turistes i s’ha de saber conjugar la vida dels residents amb la principal font d’ingressos del municipi”.

D’altra banda, la regidora de Policia i Intrerior, Maria Pons, està mantenint converses amb el Consorci de Transports de Mallorca perquè enguany també es posi en marxa el servei de bus llançadora des del nucli Santanyí fins a s’Almunia. Des de l’equip de govern es considera com una eina complementària ideal per atendre les necessitats dels turistes. Ara mateix s’està estudiant la possibilitat de que el bus llançadora faci el trajecte des del futur aparcament a la zona on hi ha les platges.

Bookmark and Share