Les biblioteques de Santanyí i Cala d’Or tornen a l’horari habitual després de l’estiu
Els clubs de lectura tornaran a ser els protagonistes, però també hi haurà d’altres activitats per als més petits i per als joves
És a punt de començar el curs escolar i també les biblioteques municipals estan preparades. Una vegada acabada la temporada d’estiu, les biblioteques de Cala d’Or i Santanyí recuperen el seu horari habitual, i preparen la programació d’activitats del curs 2018-19. Els horaris de habituals de les biblioteques intenten adaptar-se a les necessitats i els horaris dels usuaris i les seves famílies.

Una de les activitats que tenen més èxit són els clubs de lectura. Des de l’abril del 2012, a la biblioteca de Santanyí s’organitza el club de lectura per a adults. Va néixer a proposta del mestre i escriptor Joan Pons Bover, qui el coordina juntament amb la biblioteca, que gestiona el préstec dels llibres. La iniciativa va tenir molt bona acollida des del primer dia, i unes 30 persones participen en cada una de les sessions; una cada dos mesos aproximadament. Des de la seva posada en marxa fins avui, les trobades s’ha celebrat ininterrompudament, i durant el curs passat es van dedicar a obres d’autors santanyiners, com Antoni Vidal Ferrando, qui participa de forma activa de les tertúlies, o Bernat Vidal i Tomàs, Antònia Vicens o Andreu Server Mas.

Paral·lelament, i a conseqüència de l’èxit del club de lectura, es du a terme des de fa dos anys, el club de lectura de poesia, a la Casa de Cultura Ses Cases Noves, amb la col·laboració de la Casa Museu Blai Bonet.

A més, l’any passat es va posar en marxa el club de lectura infantil i juvenil, creat per fomentar la lectura entre els més joves. Va dirigit a al·lots d’entre 9 i 12 anys dividits en dos grups, i ja són més de 25 els inscrits. També fan reunions periòdiques per l’entrega del llibre i per compartir experiències sobre la lectura.

Més enllà dels clubs de lectura, a les biblioteques municipals també s’organitzen tallers, contacontes, obres de teatre infantils i moltes altres activitats. La de Santanyí obri de dimarts a divendres de 10.00 a 13.00 i de 16.00 a 19.00, i els dissabtes de 10.00 a 13.00. A Cala d’Or l’horari és de dilluns a dijous de 16.30 a 19.30 i els divendres de 9.30 a 12.30.

Bookmark and Share