Retirats 3.000 quilos de residus dels fons marí de Cala Figuera
Els bussejadors han rescatat una embarcació enfonsada fa quatre anys.

Com ja és tradició, per les festes de la Mare de Déu del Carme, a Cala Figuera s’ha fet una neteja del fons marí del port. Però enguany amb un objectiu clar, retirar una barca enfonsada després d’un temporal al 2013, i que l’any passat ja es va marcar com objectiu. I s’ha
aconseguit retirar-la, però no sense esforç.
En una jornada complicada, coordinada entre l’Ajuntament de Santanyí, Protecció Civil de Santanyí, l’empresa municipal SEMDESA, i en especial pel Centre de Buseig Isurus, s’han retirat uns 3.000 quilos de residus. D’aquesta quantitat, bona part la formen els dos motors de l’embarcació que s’ha rescatat de la bocana del port, que pràcticament ha sortit d’una peça. Els bussejadors l’han traslladat des d’on es va enfonsar ara fa quatre anys, fins el moll, on una grua l’ha tret del mar i l’ha deixat a terra.
Al mateix temps, també s’ha fet una immersió per retirar restes més petites de la zona del voltant del moll, continuant amb les batudes dels darrers anys. També ha col·laborat, aportant material per la neteja, l’empresa d’estris de pesca i nàutica Ca n’Amengual de Santanyí.
Per aquest estiu s’han programat d’altres immersions per continuar fent net el fons marí de Cala Figuera on encara hi ha restes de gran volum, tot i que no són de la mida de l’embarcació retirada avui.
Bookmark and Share