S’han presentat més de 100 obres als premis literaris convocats pel municipi de Santanyí
La Regidoria de Cultura ha rebut 67 manuscrits per al Premi Bernat Vidal i Tomàs de poesia, i 39 per al Premi Antoni Vidal Ferrando de narrativa.
Santanyí és un municipi amb una llarga tradició literària que sempre ha apostat per fomentar la cultura i les arts. Un clar exemple és el Premi de Poesia Vila de Santanyí Bernat Vidal i Tomàs, que enguany arriba a la seva XXXIII edició. A més, el 2018 s’hi ha d’afegir un nou guardó, el Premi de Narrativa Vila de Santanyí Antoni Vidal Ferrando, que s’estrena en el món dels premis literaris en llengua catalana. I la realitat és que tant un com l’altre, han generat un gran interès entre escriptors i poetes perquè s’hi han presentat 108 obres entre els dos guardons. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santanyí ha rebut 67 manuscrits per al Bernat Vidal i Tomàs, i 39 per a l’Antoni Vidal Ferrando.

En qüestió de candidats i obres presentades, els premis literaris de Santanyí, no queden enrere de certàmens tan importants com els Premis Ciutat de Palma, que en les darreres edicions no han rebut tantes obres com el Bernat Vidal i Tomàs o l’Antoni Vidal Ferrando. El termini d’admissió de les obres va acabar dia 9 de febrer, i des de llavors, el jurat format per Antònia Vicens Picornell, Ponç Pons i Antoni Clapés, per poesia, i per Sebastià Alzamora, Lucia Pietrelli i Joana Mas i Vives, per narrativa, les està valorant.

El Premi Antoni Vidal Ferrando està guardonat amb 5.000 € més la publicació de l’obra, i el Premi Bernat Vidal i Tomàs amb 3.300 €, i també la publicació. Els guanyadors es donaran a conèixer el pròxim 20 d’abril en un acte públic, i les obres ja editades es presentaran durant les festes de Sant Jaume de 2018.

La regidora de Cultura de Santanyí, Ricarda Vicens, s’ha mostrat molt satisfeta de l’acollida per part dels escriptors dels premis de 2018, especialment pel de narrativa creat enguany: “haver rebut tantes obres ens dóna a entendre que Santanyí té estirada pels creadors, i això ens omple d’alegria. La regidoria de Cultura fa molta feina perquè el municipi sigui viu i actiu amb temes culturals, i tenir més de 100 obres candidates als premis literaris n’és un gran exemple. Sobretot si tenim en compte que és la primera convocatòria del Premi Antoni Vidal Ferrando. A més, enguany hem de fer un esforç perquè tot surti bé, ja que celebrarem els 100 anys de Bernat Vidal i Tomàs”.
Bookmark and Share