Santanyí celebra el centenari del naixement de Bernat Vidal i Tomàs amb una gran exposició
El 18 d’octubre a la Casa de Cultura Ses Cases Noves s’inaugurarà una mostra que suposa un recorregut exhaustiu sobre la figura del fill il·lustre de Santanyí

Sota el títol Una vida per la cultura: Bernat Vidal i Tomàs 1918-2018 la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santanyí comença a celebrar els 100 anys del naixement d’un dels santanyiners més important en el món de la cultura i les lletres catalanes. Apotecari de professió, Vidal i Tomàs és considerat el patriarca de la anomenada “Escola de Santanyí” de la qual hi forment part grans poetes i escriptors com Blai Bonet o Llorenç Vidal. A més, també va escriure novel·la, poesia, es dedicà a la investigació històrica, i es va relacionar amb d’altres escriptors i personalitats que defensaren la llengua i la cultura com Salvador Espriu, Llorenç Villalonga, Maria Antònia Salvà o Josep Pla. Dos dels escriptors encara en actiu de més èxit que ha donat el poble de Santanyí, com són Antoni Vidal Ferrando i Antònia Vicens, el consideren un mestre sense el qual no haurien arribat on son a dia d’avui.

La mostra que s’inaugurarà el proper dijous 18 d’octubre a la Casa de Cultura de Ses Cases Noves de Santanyí, és un recorregut per la vida i les diferents etapes en que es pot dividir la vida i obra de Bernat Vidal i Tomás. L’exposició inclou fotografies i documentació del seu arxiu personal que no s’havien mostrat mai al públic. L’encarregada de coordinar el contingut que es mostrarà ha estat Bel Vidal, filla de Bernat Vidal i Tomàs, historiadora i estudiosa de la figura i la feina del seu pare.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Santanyí, Ricarda Vicens, s’ha mostrat mostrat molt satisfeta d’haver enllestit l’exposició: “han estat molts de mesos de preparatius, i no li podrem agrair suficient la dedicació i la feinada que ha fet a Bel Vidal. Però crec que l’esforç haurà valgut la pena, perquè la fita bé ho mereix; amb la celebració del centenari d’un fill il·lustre de Santanyí com és Bernat Vidal i Tomàs, no ens podíem deixar res. A l’exposició es podrà veure molt de material que no s’havia vist mai, i permetrà aprofundir en la seva figura, però també acostar-la a la gent jove”.

L’exposició es podrà veure a Santanyí durant els pròxims mesos, i des de la regidoria de Cultura s’està fent feina perquè Una vida per la cultura: Bernat Vidal i Tomàs 1918-2018 pugui anar a Palma i també a Barcelona durant el 2019.
Bookmark and Share