Santanyí combat la processionària del pi amb un sistema d’endoteràpia
Per tercera any consecutiu, la Regidoria de Medi Ambient utilitza un tractament amb líquid biocida que s’injecta a la base dels arbres

Per evitar problemes amb la processionària a l’arribada de la primavera, s’ha d’actuar amb previsió. I precisament això és el que està fent ara mateix l’Ajuntament de Santanyí amb el tractament del pins de les zones públiques. Es tracta d’un sistema amb el qual s’injecta directament al tronc dels arbres un líquid biocida que evita la proliferació de l’insecte.

La Regidoria de Medi Ambient, ja va provar aquesta manera de combatre la processionària en anys anteriors, i donats els bons resultats, per enguany s’ha decidit tornar a apostar per aquest sistema i ampliar la zona on s’aplicarà. Si al 2017 es va centrar a les escoles i als parcs infantils, enguany s’intentarà arribar al màxim de pins de totes les zones públiques del municipi.

Segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Salvador Ferrer, “el mètode d’endoteràpia és menys invasiu, ja que es tracta d’injectar un per un a tots els pins de zones públiques aquest producte específic.

És un sistema novedós i gens invasiu que també utilitzen d’altres municipis de Mallorca, i que a nosaltres ens ha funcionat molt bé. En definitiva, el que es vol evitar son les fumigacions i tractaments molt més agressius amb l’entorn”.

L’efecte d’aquest tractament es de sis mesos, i evita que les erugues formin els nius a les branques dels pins. A més, es poden aprofitar els forats fets als arbres en anys anteriors per tornar a injectar el tractament, que és eficaç en un 98% dels casos.

De tota manera, segons ha explicat Ferrer, com cada any, es comptarà amb l’Associació de Caçadors de Santanyí en arribar la primavera per fer una batuda per les diferents zones públiques.

El sistema d’endoteràpia aplicat enguany és eficaç en un 95% i suposarà una despesa d’uns 11.300 euros, però potser s’haurà de fer alguna actuació puntual quan sigui la temporada de proliferació de les erugues dins el 2018.

Bookmark and Share