Santanyí digitalitza més de 8.000 pàgines de l’arxiu municipal
Durant aquest estiu, l’Arxiu Municipal de Santanyí, ha pogut avançar en una feina que fa anys que té en marxa: la digitalització dels seu fons documental.
En concret, el passat mes de juliol va acabar la primera fase de la digitalització dels llibres d’actes municipals de que disposa el consistori a l’arxiu. En total s´han escanejat més de 8.000 planes, només d’aquesta documentació, que es remunta als primers anys d’activitat de l’Ajuntament de Santanyí. La feina s’ha pogut fer gràcies a la subvencions de 2018 que el Consell de Mallorca atorga als arxius municipals. De tota manera, el consistori santanyiner ja ha començat a pressupostar una segona fase de la digitalització per incloure en els comptes de l’any que ve, perquè al més aviat possible la documentació pugui ser consultada de forma telemàtica.

Tant el batle de Santanyí, Llorenç Galmés, com la regidora de Cultura, Ricarda Vicens, han mostrat el seu suport a la digitalització. Galmés ho explica: “Santanyí és un poble que sempre mira cap a endavant però sense oblidar mai el seu passat. L’Arxiu Municipal és un dels elements fonamentals per mantenir viu el llegat dels que han viscut i fet feina al nostre municipi. Per això la digitalització d’aquest documentació, i de tota la que tenim a l’arxiu és una feina prioritària, que a més quedarà a l’abast de tothom que la vulgui consultar”.Bookmark and Share