Santanyí presenta els llibres guanyadors dels premis de narrativa i poesia
En el marc de les Festes de Sant Jaume, el municipi de Santanyí ha presentat aquest cap de setmana els Premis de Literaris Vila de Santanyí.

La Casa de Cultura Ses Cases noves va ser el lloc escollit per poder tocar i fullejar per primera vegada el XXXIII Premi Bernat Vidal i Tomàs de Joan Josep Barceló titulat Carn crua, i Mai Vista de Josep Hernández, obra guanyadora de la primera edició del Premi Antoni Vidal Ferrando de narrativa.

Aquestes dues obres van ser les guanyadores van rebre els premis per veredictes unànimes tot i el gran nombre d’obres presentades: 108 obres entre els dos guardons. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santanyí va rebre 67 manuscrits per al Bernat Vidal i Tomàs, i 39 per a l’Antoni Vidal Ferrando.

Tant la regidora de Cultura, Ricarda Vicens, com el batle de Santanyí, Llorenç Galmés, van destacar durant l’acte, la gran participació als premis. Especialment si es té en compte que era la primera vegada que es convocava el premi de narrativa.

El Premi Antoni Vidal Ferrando està guardonat amb 5.000 € més la publicació de l’obra, i el Premi Bernat Vidal i Tomàs amb 3.300 €, i també la publicació. Les obres ja editades es presentaran durant les festes de Sant Jaume de 2018. En paraules de Vicens: “haver rebut tantes obres ens dóna a entendre que Santanyí té estirada pels creadors, i això ens omple d’alegria. La regidoria de Cultura fa molta feina perquè el municipi sigui viu i actiu amb temes culturals, i haver tingut més de 100 obres candidates als premis literaris n’és un gran exemple. A més, enguany hem de fer un esforç perquè enguany celebrem els 100 anys de Bernat Vidal i Tomàs”.

Els dos volums han estat publicats per Adia Edicions, i editats per Pau Vadell, qui va presentar les dues obres a l’acte organitzat a la Casa de Cultura de Santanyí. Els dos autors van estar acompanyats en tot moment per amics i familiars, i llegiren un bocí de les seves obres. A més, van compartir els guardons ambs les famílies de Bernat Vidal i Tomàs, i amb el propi Antoni Vidal Ferrando.


Bookmark and Share