Serveis Socials i Santanyí signen el conveni per construir el centre de dia de Cala d’Or
Està previst que després de l’estiu s’iniciïn les obres d’aquests nou equipament, el primer a aquesta localitat i el segon al municipi de Santanyí.
La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, i el batle de Santanyí, Llorenç Galmés, han signat avui el conveni que permet la construcció d’un centre de dia per a persones en situació de dependència a Cala d’Or. Es tracta d’un equipament que construirà la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, a través del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears, i que serà gestionat per l’ajuntament una vegada acabades les obres. 

El centre oferirà 30 places d’estades diürnes i es convertirà en el segon centre de dia del municipi de Santanyí, ja que actualment compta amb un sol centre de dia, a s’Alqueria Blanca, per a tota la població.

La construcció del nou centre de dia de Cala d’Or té un pressupost de 750.000 euros, dels quals la meitat els aporta la Conselleria de Serveis Socials (375.000 euros) i l’altra meitat l’Ajuntament de Santanyí (375.000 euros). A més d’assumir el 50 % del cost de la construcció, la Conselleria finançarà les places destinades a persones amb dependència, mentre que l’ajuntament ha cedit els dos solars a on s’aixecarà el centre de dia. Està previst que la construcció s’iniciï després de l’estiu.

El batle de Santanyí, Llorenç Galmés, ha explicat que “és important reforçar el serveis públics que tenim a aquesta localitat”, que té unes 5.000 persones residents durant tot l’any però que pot arribar a 50.000 durant l’estiu. Actualment, al municipi de Santanyí, hi ha 210 persones que reben prestació econòmica o una prestació de serveis lligats a situació de dependència.

Bookmark and Share