8 JOVES DEL MUNICIPI FINALITZEN AMB ÈXIT EL PROGRAMA D’INSERCIÓ AL MÓN LABORAL ALTER
Coincidint amb la clausura del curs escolar, el batle de Santanyí, Llorenç Galmés, i el regidor de Serveis Socials, Antoni Matas, han entregat els diplomes que certifiquen la finalització del programa ALTER.
Es tracta d’un projecte d’educació i integració social desenvolupat pel Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament de Santanyí que ofereix una formació pràctica i funcional a joves que tenen dificultats per assolir els objectius de l’Educació Secundària Obligatòria. L’objectiu és reincorporar els joves en una educació que havien abandonat i/o promoure’n l’entrada al mercat laboral fent pràctiques a diferents empreses del municipi.

Enguany, 8 alumnes de l’IES Santanyí d’entre 14 i 16 anys han acabat aquest curs de formació amb èxit i han rebut en mans del batle de Santanyí el diploma que certifica tal reconeixement. A l’acte també han assistit la tècnica de Serveis Socials i responsable del programa ALTER a Santanyí, Antònia Maria Rigo; la directora general de Menors i Família del Govern Balear, Marta Carrió Palou; la coordinadora del programa ALTER a Mallorca, Maria Cànaves i el professorat del centre.

Durant l’acte, el regidor de Serveis Socials, Toni Matas, ha volgut destacar “la important tasca de tots els que han col•laborat i la necessitat de creure i donar suport a programes com l’ALTER que ofereixen alternatives a aquests joves que per diferents motius no han pogut seguir la planificació escolar de l’ESO”.

Per això, també s’ha fet entrega d’un certificat de col•laboració a totes les empreses que han participat en aquest programa: el Taller RC. CB., la tenda de roba Alou Palmer, BIT@BIT, el restaurant Portocari, Elèctriques s’Horta i Can Roig.

El batle de Santanyí, Llorenç Galmés, també ha volgut agrair públicament a tots els participants la seva implicació i ha volgut destacar que “aquest és un projecte que s’inicià l’any 2006 i des de llavors els resultats són molt positius. Creiem amb la gent jove i les seves capacitats de progrés i volem estar al seu costat”. 

Cal destacar que fins aleshores, han passat per aquesta formació al voltant de 50 joves del municipi. L’Ajuntament de Santanyí va ser un dels primers consistoris a posar en marxa aquest programa l’any 2006, i des de llavors, s’ha renovat anualment. 
Entrega diplomes programa ALTER
Entrega diplomes programa ALTER
Bookmark and Share