CALA D’OR RETRÀ HOMENATGE AL PINTOR JOAN RIERA FERRARI
L’artista manacorí va viure vint anys al nucli turístic de Santanyí.
El passat 4 de maig ens deixava el pintor manacorí Joan Riera Ferrari, un dels artistes espanyols més importants de la seva generació, amb una dilatada carrera que el va dur a exposar la seva obra arreu del món. Donada la seva relació amb Cala d’Or, l’Ajuntament de Santanyí, ha decidit retre homenatge a Ferrari amb tot una sèrie d’actes durant les festes de la patrona de Cala d’Or que se celebra al mes d’agost.

A final dels anys 60 Riera Ferrari es va instal·lar a Cala d’Or, cosa que va afectar a la seva carrera artística, però ell també va deixar la seva empremta al poble. És en aquesta època que enfoca la seva trajectòria cap a l’arquitectura d’interiors i la decoració, i la seva mà es pot veure en el disseny d’hotels com el Tucán, el Cala d’Or Garden o l’Stella Maris (avui Robinson Club). També va rehabilitar i redecorar nombroses cases particulars, i hi va instal·lar el seu taller. Van ser més de 20 anys de vincle del polifacètic artista amb Cala d’Or, que ha plorat la seva mort, en tenir-lo com un dels més il·lustres veïnats, tot i que feia uns anys que s’havia traslladat al seu Manacor natal.

És per tot això que l’equip de govern municipal ha decidit fer tot un seguit d’actes per retre-li homenatge. L’ajuntament organitzarà durant les festes de la patrona de Cala d’Or del mes d’agost tot un seguit d’accions per retre un homenatge complet a Joan Riera Ferrari. A més, s’ha acordat amb el consens de tots els grups polítics dedicar-li un carrer al nucli costaner; concretament l’anomenat carrer Baixada al Port de Cala d’Or, serà el que es dirà carrer de Joan Riera Ferrari.
Fotografia de Joan Servera
Fotografia de Joan Servera
Bookmark and Share