L’AJUNTAMENT DE SANTANYÍ INSTAL·LARÀ UNA TURBINA PER REGENERAR L’AIGUA DE CALA SANTANYÍ
L’ESTIU PASSAT ANDRATX JA VA POSAR UN SISTEMA SEMBLANT PER EVITAR QUE L’AIGUA TORNÀS DE COLOR VERD.
Per una combinació de llum i temperatura, a la platja de Cala Santanyí, ja fa uns anys que cada estiu l’aigua canvia de color, agafant un tò verdós o groguenc. La causant d’aquest entorbiament és una alga que fermenta en no regenerar-se l’aigua a cales estretes o on les corrents no regeneren l’aigua prou sovint. És tracta de l’Alexandrium Taylori, una micro alga que deteriora la imatge de la platja i que a vegades procupa als banyistes.

Però l’Ajuntament de Santanyí ja té la solució. Des del passat mes d’octubre s’hi fa feina, quan es va encarregar un estudi de temperatures que en va determinar la causa, tot i que ja se’n tenia sospita del que era, una alga. Tot i això durant tots els estius, l’ajuntament ha anat fent analítiques cada 15 dies per certificar que l’aigua compleix amb els estàndards de qualitat ambientals i sanitàries, el problema és que l’aigua canvia de color.

La solució passa per instal·lar una bomba de propulsió submarina amb una sèrie de canonades que fan circular l’aigua i la regenren, evitant la fermentació de l’alga Alexandrium. D’altres municipis de Mallorca, com el d’Andratx, ja vàren posar en marxa sistemes com aquest a l’estiu del 2016. Per això, l’Ajuntament de Santanyí ja té tots els permisos sol·licitats i està a l’espera de que la Demarcació de Costes autoritzi la instal·lació de la bomba. De fet, l’equip de govern ja té preparada una partida de 40.000€ per poder començar la feina tot d’una que arribi l’autorització.

Per al batle de Santanyí, Llorenç Galmés, és una prioritat que totes les zones de bany del terme municipal estiguin en les millors condicions possibles. “Les nostres platges són la millor carta de presentació per aquells que ens visiten i primordial pels nostres veïnats i negocis. Per això hem de fer tot el possible perquè estiguin en òptimes condicions. L’Ajuntament de Santanyí està preparant per quan rebi l’autorització pertinent, posar-hi remei”.

Bookmark and Share