L’AJUNTAMENT DE SANTANYÍ, PENDENT D’HABILITAR NOUS APARCAMENTS A CALA S’ALMONIA
Davant la massiva afluència de turistes que ens visiten aquest estiu, algunes zones turístiques del municipi de Santanyí s’han vist desbordades, principalment pel difícil accés a les zones costaneres i la falta d’aparcaments.

Aquest és el cas de Cala s’Almonia i es Caló des Moro que han rebut milers de visitants en tan sols un mes i els residents s’han trobat amb greus dificultats per poder accedir als seus habitatges, ja que molts turistes no respecten les normes d’aparcament i estacionen els seus vehicles, fins i tot, dins zones privades.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Santanyí ha sol·licitat al Consell de Mallorca els permisos necessaris per poder adquirir uns terrenys de propietat privada situats just al costat de les dues cales amb l’objectiu d’habilitar nous aparcaments públics.

D’aquesta manera, es donaria una sol·lució urgent a la falta d’accessibilitat que tenen alguns residents per poder accedir als seus habitatges i es marcaria una zona segura i habilitada pels turistes que permetria tenir controlat i regulat el trànsit, principalment durant aquests mesos d’estiu.

A més, cal destacar que el fet d’aparcar en zones no habilitades per a vehicles també ocasiona greus desperfectes mediambientals que no es poden permetre.

L’Ajuntament de Santanyí es posarà en marxa amb la compra d’aquests terrenys per habilitar nous aparcaments just després de tenir el vistiplau del Consell de Mallorca. L’adquisició dels terrenys es podria dur a terme aquest mateix estiu.
Bookmark and Share