L’AJUNTAMENT DE SANTANYÍ PRESENTA EL PLA DE GESTIÓ DE LA DEMANADA DE RECURSOS HÍDRICS DEL MUNICIPI
El consistori santanyiner aprofita el Dia Mundial de l’Aigua per dur a terme aquesta iniciativa i mostrar les primeres passes fetes en la millora de la gestió de l’aigua.
Autoritats Pla Gestió Aigua Santanyí
Autoritats Pla Gestió Aigua Santanyí
En el marc del Dia Mundial de l’Aigua, ahir vespre l’Ajuntament de Santanyí va presentar el Pla de Gestió de la Demanda de Recursos Hídrics del municipi (PGDRH), un document tècnic que es divideix en dues parts i on s’analitza la gestió municipal de l’aigua.

Per una banda, el pla inclou la diagnosi de l’actual sistema d’abastiment d’aigua per a consum humà en el terme municipal, incloent-hi l’anàlisi de la distribució (entitats gestores, xarxes i infraestructures que utilitzen, etc.), els consums dels diferents nuclis urbans i la qualitat de l’aigua. Com a segon apartat, el PGDRH també incorpora un pla d’acció on s’inclouen diferents línies estratègiques i actuacions concretes a desenvolupar per tal de millorar l’actual gestió de l’aigua.

A la presentació hi va assistir, convidada per l’ajuntament, Juana Maria Garau, actual Directora General de Recursos Hídrics del Govern Balear, que va felicitar el consistori per ser el municipi pioner en elaborar un pla d’aquestes característiques. La DG va assistir com a membre de la comissió mixta formada per la Conselleria de Medi Ambient, DG de Recursos Hídrics, DG de Salut i el mateix Ajuntament de Santanyí.

Llorenç Galmés, batle de Santanyí, i Maria Pons, regidora de Salut, agraïren les paraules de la Directora General i confirmaren davant els ciutadans la voluntat de l’Ajuntament de continuar treballant en la millora de la gestió municipal de l’aigua per a consum humà.

La presentació es va dur a terme al centre cultural Ses Cases Noves de Santanyí davant més de 60 veïns del municipi i va anar a càrrec de Gest Ambiental, la consultora que ha col·laborat amb l’Ajuntament de Santanyí en el desenvolupament del PGDRH.
Bookmark and Share