L’Ajuntament de Santanyí retira 9 pasteres que romanien a Cala Figuera
La Brigada Municipal de Santanyí ha aprofitat la treva del temporal de pluja i vent per retirar les 9 pasteres que romanien abandonades al Caló d’en Busques a Cala Figuera.
Es tracta de les embarcacions arribades a les costes del municipi amb immigrants durant els darrers anys. Periòdicament, quan s’acumulen moltes d’aquestes pasteres, l’ajuntament se’n fa càrrec i les retira per la mala imatge que deixen a mesura que es van deteriorant amb el pas del temps. Així, les barques han estat traslladades a un magatzem de la brigada municipal per ser tractades adequadament.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santanyí i batle pedani de Cala Figuera, Salvador Ferrer, ha assegurat que “tot i que no sigui responsabilitat directe del consistori, ens fem càrrec; aquestes embarcacions en no tenir propietari, tampoc tenim a qui reclamar que les retiri i en faci un tractament adequat. És per això que quan se n’acumulen un grapat al Caló d’en Busques, demanem a la Brigada Municipal que les retiri. Donen mala imatge a un dels punts més emblemàtics del municipi que atreu milers de visitants cada any”.

Les parteres són remolcades per la Guàrdia Civil fins el moll de Cala Figuera, i després es treuen de la mar. L’operació de retirada d’aquestes pasteres per part de la brigada, requereix d’una grua i un camió de grans dimensions ja que algunes de les embarcacions superen els 8 metres d’eslora.
Bookmark and Share