LES OBRES DE CONNEXIÓ DEL CLAVEGUERAM DE S’ALQUERIA BLANCA COMENÇARAN A PRINCIPIS D’ESTIU
ABAQUA HA DECLARAT QUE LES OBRES S’HAN ENDARRERIT A CAUSA DELS PROCESSOS ADMINISTRATIUS

Ahir matí, el batle de Santanyí, Llorenç Galmés, es va reunir amb el gerent d'ABAQUA, Antoni Garcies Coll, per conèixer l'estat de les millores que l'Ajuntament va sol·licitar ja fa uns mesos a la Conselleria de Medi Ambient com les connexions de la xarxa de clavegueram de s’Alqueria Blanca i la des Llombards amb les seves corresponents depuradores o la reducció de males olors que emeten diferents trams de la xarxa d’aigües dins el municipi.

Ahir mateix, el Govern anuncià que finalment LES OBRES DE CONNEXIÓ DEL CLAVEGUERAM DE S'ALQUERIA BLANCA amb la depuradora de Cala d'Or començaran a l’estiu 2017. Una data que arriba uns mesos tard a causa d’un problema administratiu, han declarat des del Govern.

L'execució d’aquesta obra suposarà una solució definitiva a una demanda històrica d'aquest nucli de població del municipi de Santanyí. Està previst que les obres es licitin a principis d'any. Esperem que tot i el retard sigui una realitat com més aviat millor, ja que l'Ajuntament fa anys que ja va acabar tota la xarxa de distribució d'aigua de dins s'Alqueria Blanca i actualment hi ha propietaris que no poden obtenir el final d'obra per la falta d'aquesta connexió.

De fet, Galmés ha recordat que el Govern va implantar una nova llei d’avaluació mediambiental que obligava als Ajuntaments a implantar un termini d’un any per redactar projectes per implementar xarxes de sanejament en aquelles zones que no en tenguin, dos per licitar-los i dos per executar-los. Fins al moment, el Consistori santanyiner ha complit amb els terminis i insten al Govern a què s’ajustin a la nova llei.
Bookmark and Share