PRESENTAT EL PROGRAMA DEL V FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA VILA DE SANTANYÍ
Artistes de la talla de la mezzosoprano María José Montiel, l'organista Martin Schmeding o la violinista Chee-Yun formen part del cartell.
L'incomparable marc del port de Cala Figuera ha estat l'escenari per la presentació de la cinquena edició del Festival Internacional de Música Vila de Santanyí. A l'acte hi han assistit el Director del Festival, Miquel Estelrich, el batle de Santanyí, Llorenç Galmés, la Tinent de Batle i regidora de Cultura, Ricarda Vicens, el Director del Conservatori Superior de Música de Balears, Albert Díaz, el pintor Pep Coll, i el compositor Antoni Parera Fons.

El cartell del festival inclou algunes de les figures més importants del panorama musical, tant a nivell nacional com internacional. Serán sis concerts que es realitzaran a indrets emblemàtics del terme municipal, com són l'Església de Satanyí, el Caló d'en Busques a Cala Figuera o el Santuari de Consolació.

Tal i com ha explicat el Miquel Estelrich, l'edició d'enguany del festival vol donar protagonisme a una de les joies musicals de Santanyí, l'orgue de l'Església Parroquial. Per això, el concert inaugural del proper 21 de maig serà de l'organista alemany Martin Schmeding. El mateix dia, s'inaugurarà l'exposició de Pep Coll, pintor resident del festival, a la Sala Bússer de la casa consistorial, on romandrà fins el dia 1 de juliol. Antoni Parera Fons serà el compositor resident del festival, qui s'ha mostrat encantat de pode participar en un esdeveniment de tant de renom com aquest.

Un dels plats forts serà el concert de la mezzosoprano María José Montiel, una de les veus més importants de la música contemporània, que estarà acompanyada del tenor José Manuel Sánchez i l'Orquestra del Festival de Santanyí. Una de les altres grans cites d'aquest estiu serà el concert de la violinista coreana Chee-Yun.

El batle del municipi i també des de la regidoria de cultura, s'ha volgut agrair l'implicació de totes les parts que fan possible que el festival sigui una realitat, tant entitats privades com públiques. Sense aquest suport, no seria possible que any rere any es donessin cita a Santanyí alguns dels noms més il·lustres de la cultura i de la música. Llorenç Galmés s'ha mostrat molt orgullòs de que el nom del poble de cada vegada més vagi associat a esdeveniments culturals tant rellevants com aquest.

Cal destacar, que tot el recaptat en els concerts serà destinats a obres benèfiques o de restauració patrimonial. Un dels projectes que el municipi té sobre la taula és la millora d'una sèrie d'aspectes de l'orgue de l'Església de Santanyí.

V FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA VILA DE SANTANYÍ
CONCERT 1
Diumenge 21 de maig
19:00: Inauguració exposició Confessions d'un pocavergonya de Pep Coll – Sala Bússer, Ajuntament de Santanyí
20:00: Concert Martin Schmeding (orgue) – Església Parroquial de Santanyí

CONCERT 2
Diumenge 25 de juny 20:00
Concert Chee-You (violí) amb l'Orquestra Simfònica del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears – Església Parroquial de Santanyí

CONCERT 3
Dissabte 1 de juliol, 22:00
Concert María José Montiel (mezzosoprano) amb José Manuel Sánchez (tenor) i l'Orquestra del Festival de Santanyí dirigida per Vicenç Balaguer, amb la col·laboració especial del glosador Mateu Matas Xurí – Caló d'en Busques, Cala Figuera.

CONCERT 4
Dissabte 5 d'agost, 21:00
Concert Lola Casariego (soprano) i Aurelio Viribay (piano) – Església de Cala d'Or

CONCERT 5
Dissabte 26 d'agost, 20:30
Concert a posta de sol de José Antonio Domené (arpa) – Santuari de Consolació

CONCERT 6
Diumenge 24 de setembre, 20:00
Concert Jürgen Essl (orgue) amb l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears sota la direcció de Pablo Mielgo – Església Parroquial de Santanyí
Bookmark and Share