“PARRESIA” DE NAUZET MAYOR, PREMI VILA DE SANTANYÍ FRANCISCO BERNAREGGI 2016
EL PREMI TÉ UNA DOTACIÓ DE 5.000 EUROS.

L’obra “Parresia” de Nauzet Mayor ha resultat guanyadora del IV Premi Vila de Santanyí Francisco Bernareggi d’Arts Visuals 2016. Per primera vegada s’han fet dues Mencions d’Honor a Bastomeu Sastre amb “Cry at the end, now, it’s necessary, a solution, something forever”, i a Guillem Portell amb “Caso peaje”.

Així ho ha determinat el jurat format per Lluís Fuster, artista plàstic i tresorer de l’Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears, Tania Pardo, responsable del departament d’Exposicions de la Casa Encendida de Madrid i Tolo Cañellas, comissari (in)dependent.

Segons ha declarat l’artista, “Parresia” intenta plasmar la necessitat de transcendir la immobilitat i la frustració i la necessitat de fer alguna cosa per sobreviure. L’obra és un camí de rotlles de paper de cartó fets de ceràmica a una dimensió real.

L’acte de lliurament que ha tengut lloc aquest dissabte dia 26 a la Casa de Cultura de Santanyí, ha estat tot un èxit. Un gran nombre de curiosos han assistit a la cita per conèixer el guanyador i també per contemplar totes les obres dels 15 finalistes que romandran exposades fins dia 16 de desembre. Sens dubte, el que més s’ha comentat durant la vesprada ha estat l’alt nivell de les obres. Enguany han participat fins a 55 artistes d’arreu d’Espanya i una obra procedent de París.

Ha assistit a l’acte el batle de Santanyí, Llorenç Galmés; la regidora de Cultura, Ricarda Vicens, el tècnic de Cultura, Damià Rigo, així com altres representants de l’Ajuntament de Santanyí.

En el seu discurs, Vicens ha destacat la importància de tenir premis d’aquest nivell dins el municipi. “Uns dels principals objectius que té l’Ajuntament és promoure la cultura: donar a conèixer tot el que tenim aquí i alhora apropar als santanyiners i santanyiners obres d’art tan impressionants com les que avui ens envolten. Hem creat aquest premi per fomentar la cultura i convertir Santanyí en un indret referent dins el món de l’art”.

Bookmark and Share