Cala d’Or tindrà atenció mèdica cada dia de 8.00 a 20.00, de maig a octubre
Tot i això, l’Ajuntament de Santanyí, segueix reivindicant perquè els veïnats estiguin coberts tots els dies de l’any i les 24 hores.
L’equip de govern de l’Ajuntament de Santanyí s’ha reunit amb la direcció de la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears, on se li ha comunicat que la Unitat Bàsica de Salut de Cala d’Or estarà oberta des del mes de maig i fins l’octubre, des de les 8 del matí, fins a les 20.00. Això suposa encara més cobertura del que s’havia parlat en un primer moment, després que al nucli costaner de Santanyí es reunissin més de 3.000 signatures demanant la instal·lació d’un PAC a Cala d’Or. Quan va començar la mobilització per la recollida de firmes, es va insinuar que l’horari s’ampliaria als horabaixes i els dissabtes fins a migdia.

En la trobada a la seu de la Conselleria de Salut, els representants del consistori santanyiner, han insistit en que Cala d’Or necessita atenció mèdica les 24 hores, tots els dies de l’any. A més, el batle de Santanyí, Llorenç Galmés, ha tornat a reivindicar que hi hagi una ambulància medicalitzada al principal nucli turístic del municipi: “Cala d’Or té gairebé 5.000 persones empadronades, que necessiten disposar d’atenció sanitària continuada, però a més, s’ha de tenir en compte que durant l’estiu la població es multiplica exponencialment. Al municipi, als mesos de temporada alta, podem fregar les 30.000 persones entre places hoteleres, lloguers turístics, segones residències i població flotant, i considerem indiscutible l’atenció mèdica i l’ambulància permanents a Cala d’Or”.

En aquest sentit, la consellera de Salut, Patricia Gómez, s’ha compromès a estudiar la possibilitat de que hi hagi una ambulància al nucli costaner. A la reunió també hi han assistit la batlessa pedània de Cala d’Or, Bàrbara Xamena, i els regidors Maria Pons i Rafael Batle, així com el director general del Servei de Salut, Juli Fuster i el gerent d'Atenció Primària de Mallorca, Miquel Caldentey.

Bookmark and Share