ELS TINERFENYS MARTIN&SICILIA, PREMI FRANCISCO BERNAREGGI 2015
EL PREMI TÉ UNA DOTACIÓ DE 5.000 EUROS I ELS ARTISTES EXPOSARAN A LA CASA DE CULTURA DE SANTANYÍ DURANT EL 2016.
Guanyadors + autoritats Premi Francisco Bernareggi
Guanyadors + autoritats Premi Francisco Bernareggi
L’obra “La entrevista” dels tinerfenys Martin&Sicilia ha resultat guanyadora del III Premi Vila de Santanyí Francisco Bernareggi d’Arts Visuals 2014. Així ho ha determinat el jurat presidit integrat per Lluís Fuster (artista plàstic i tresorer de l’Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears), Neus Cortés Marquès (ex-coordinadora de l'Espai Quatre - Casal Solleric), Pau Waelder Laso (crític i comissari d’Art independent) i Maria Hevia Blach (professora d’Història d’Art Contemporani de la UIB i coordinadora de l’Estudi de l’artista Miquel Barceló). Es tracta d’un quadre d’acrílic damunt tela de 108 x 270 cm.

L’acte de lliurament que tengué lloc dissabte a vespre a la Casa de Cultura de Santanyí, va ser tot un èxit. Un gran nombre de persones assistiren a la cita per conèixer el guanyador però també per contemplar totes les obres finalistes que romanien exposades durant l’acte. Sens dubte, el que més es comentà durant la vesprada va ser l’alt nivell de les obres.
Lliurament Premi Francisco Bernareggi
Lliurament Premi Francisco Bernareggi
A l’acte hi assistí el batle del terme, Llorenç Galmés; la regidora de Cultura, Ricarda Vicens, l’assessor de Cultura, Damià Rigo, així com també altres representants de l’Ajuntament de Santanyí. En el seu discurs, Galmés destacà la importància de tenir premis d’aquest nivell dins el municipi. “Uns dels principals objectius que té l’Ajuntament és promoure la cultura: donar a conèixer tot el que tenim aquí i alhora apropar als santanyiners i santanyiners obres d’art tan impressionants com les que avui ens envolten. Hem creat aquest premi per fomentar la cultura i convertir Santanyí en un indret referent dins el món de l’art”.

• José Martin i Javier Sicília treballen com a duet artístic des de 1995. La seva obra és principalment pictòrica i fotogràfica, les quals en conjunt donen forma al procés de la seva producció artística. Fan una revisió històrica de l'art alhora que s'autoretraten en les seves obres, no com a espectadors sinó com a protagonistes de les escenes que representen. La tradició de la pintura convergeix en les seves peces amb les noves formes de comunicació visual, fotogràfica, cinematogràfica i publicitària. En els seus últims treballs la instal•lació s'ha convertit en un mitjà important per destacar el caràcter teatral de les imatges. Les temàtiques recurrents en les seves peces són la destrucció del benestar social, els problemes que coexisteixen a Occident, com la migració, la cultura de masses i la identitat davant de noves realitats polítiques.
La entrevista
La entrevista
Bookmark and Share