L’Ajuntament demana la construcció de nous habitatges protegits a Cala d’Or i Santanyí
L’equip de govern de l’Ajuntament de Santanyí vol que el Govern de les Illes Balears destini els solars que té en propietat al municipi a la construcció de nous habitatges de protecció oficial.
De fet, els terrenys que té el govern només poden ser destinats a la construcció d’habitatge protegit. Per això, l’equip de govern municipal del Partit Popular, espera aprovar una moció en aquest sentit al ple.

Segons ha assenyalat el batle, Llorenç Galmés, “un dels motius pels quals el Consell de Mallorca ha qualificat els pobles de Santanyí i es Llombards com turísticament saturats és la dificultat que hi ha per accedir a un habitatge. I enlloc de trobar una solució al problema des de les institucions públiques construint habitatges de protecció oficial, es vol legislar i acabar amb una font d’ingressos de moltes economies familiars de Santanyí”. Galmés ha insistit en que és per això que el seu equip de govern demana al Govern de les Illes Balears i a l’Institut de Balear de l’Habitatge (IBAVI) que inverteixi al municipi de Santanyí en la construcció d’habitatges de protecció pública, en especial a la zona de Cala d’Or. En paraules del batle: “si tenim en compte els arguments que ha esgrimit el Consell de Mallorca per fer la nefasta zonificació del lloguer turístic al nostre municipi, qui millor que el Govern per acabar amb la saturació i les dificultats per accedir a un habitatge? Com accediran a un casa digna els nostres ciutadans si els hi ataquem una font d’ingressos tan important?”.

Segons l’Ajuntament de Santanyí, el Govern de les Illes Balears, és titular de diversos solars al municipi on s’hi podrien fer habitatges de titularitat pública, i si no són suficients, que n’adquireixi de nous. Per tot això, l’equip de govern municipal (PP) ha decidit presentar la moció per instar al Govern que posi en marxa algun projecte d’aquestes característiques al municipi santanyiner.

Bookmark and Share