L’Ajuntament es reuneix amb el Govern per demanar la construcció d’HPO al municipi
Al municipi de Santanyí de cada vegada és més difícil accedir a un habitatge, especialment per als joves que es volen independitzar.

Per això el batle de Santanyí, Llorenç Galmés, i la batlessa pedània de Cala d’Or, Bàrbara Xamena, s’han reunit aquesta setmana amb el Director General d’Arquitectura i Habitatge de la Conselleria de Territori del Govern de les Illes Balears, Eduardo Vila. Tant Galmés com Xamena, han volgut traslladar la preocupació que hi ha al municipi davant les dificultats que hi ha perquè les famílies disposin d’una casa digna a un preu accessible. Segons han recordat des de l’equip de govern de Santanyí, l’IBAVI (Institut Balear de l’Habitatge) disposa de solars al nucli Santanyí on podria construir habitatges de protecció oficial, que són de titularitat del govern.

A més, des de l’Ajuntament de Santanyí també s’ha volgut traslladar a la Direcció General d’Arquitectura i Habitatge, la seva total predisposició a col·laborar per posar a l’abast de l’IBAVI d’altres terrenys on poder fer habitatge protegit. La batlessa pedània de Cala d’Or ha assegurat que “al nostre nucli, per les seves característiques, i pel creixement dels darrers anys, és pràcticament impossible trobar una casa o un pis disponible. Els joves ho tenen molt complicat, i si troben alguna opció, és a un preu que no poden assumir, el que provoca que molts vagin a viure fora del municipi. És per això que considerem prioritari que el Govern es plantegi fer habitatge protegit a Cala d’Or”.

Per la seva banda, el batle de Santanyí, considera que “si segons les dades que ha utilitzat el Consell de Mallorca per fer la zonificació del lloguer turístic, els nuclis de Santanyí i es Llombards estan saturats per la falta d’accés a habitatges; està en la mà del Govern posar-hi remei. Des de l’Ajuntament demanem que es facin els habitatges de protecció oficial als solars que ja té l’IBAVI a una zona urbana de creixement de Santanyí. I si és necessari, posarem totes les facilitats que calgui per trobar més terrenys adequats per ampliar l’oferta d’habitatge públic a altres zones del municipi, per donar solució a un problema que s’està agreujant cada dia que passa”.
Bookmark and Share