L’Ajuntament negocia amb la propietat de la pedrera de Consolació perquè es repari el camí al més aviat possible
El ple municipal ha donat compte de la darrera sentencia sobre l’ensorrament de la pedrera sa Creu que confirma la responsabilitat dels propietaris.
A la darrera sessió plenària de l’Ajuntament de Santanyí l’equip de govern ha anunciat que està negociant amb els propietaris i titulars de la pedrera que va provocar l’esfondrament del camí que puja al Santuari de Consolació. En aquest ple ordinari celebrat dimarts 10 d’abril, s’havia de donar compte de la darrera sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, que desestima el recurs que havien presentat la propietat de la pedrera de Consolació, i responsabilitza de l’enfonsament del camí, tant als titulars dels terrenys, com al propietari de l’empresa i a l’enginyer que va signar els permisos per continuar l’explotació.

Així, el batle, Llorenç Galmés, va assegurar que ja s’han mantingut reunions tant amb els propietaris de la pedrera, com amb el Bisbat de Mallorca (titular del camí), perquè la restauració es produeixi al més aviat possible. De tota manera, el tres responsables assenyalats per la sentència del TSJIB, hauran d’assumir el cost de la reparació a parts iguals.

A la sessió plenària també es va aprovar el reconeixement extrajudicial de crèdits de factures pendents d’aplicar al pressupost. Aquestes factures corresponen a feines fetes durant el 2017 i que es pagaran les pròximes setmanes. En total, el reconeixement de crèdit és d’uns 218.000 euros, de despeses com la redacció d’un projecte d’obra, factures pendents de les festes de diferents nuclis, despeses imprevistes de l’Escola Municipal de Música o tasques de manteniment de platges i zones verdes.

Bookmark and Share