L’AJUNTAMENT POSA EN MARXA UNA CAMPANYA SOBRE LA TINENÇA RESPONSABLE D’ANIMALS DE COMPANYIA

DURANT LES BENEÏDES DE SANT ANTONI ES REPARTIRAN TRÍPTICS INFORMATIUS A TOTS ELS ASSISTENTS.
Aprofitant l’avinentesa de les beneïdes de Sant Antoni per la gran afluència de veïnats que hi assistiran amb animals de companyia, l’Ajuntament de Santanyí ha vist oportú posar en marxa una campanya de conscienciació sobre la tinença responsable d’animals de companyia.

Per aquest motiu, durant les beneïdes es repartiran més de 500 tríptics informatius amb les ordenances municipals reguladores i altres normatives vigents relacionades amb la tinença d’animals.
Entre algunes d’aquestes normes destaquen l’ús del microxip (s’ha de realitzar en el termini màxim de tres mesos des de la data de naixement de l’animal) o la vacunació obligatòria (constitueix una falta greu no tenir la cartilla sanitària al dia). També es recullen un seguit de recomanacions com no deixar que la mascota es reprodueixi si després no se sap què fer amb els cadells, no deixar menjar per alsanimals a la via pública o la importància de tenir tot el reglament al dia en cas que l’animal pugui ser potencialment perillós (han de tenir una llicència municipal, han de dur obligatòriament un morrió apropiat i han d’estar sempre controlats amb una corretja o cadena), entre d’altres. Per altra banda, també s’informa de les greus conseqüències de
l’abandonament i el maltractament.
Durant la presentació dels tríptics informatius, el batle de Santanyí, Llorenç Galmés, ha volgut destacar la importància que té avui dia conscienciar a la població d’aquesta pràctica, ja que “9 de cada 10 animals de companyia que neixen mai no troben una llar”.
A més, ha afegit “una animal de companyia no és una jugueta i requereix molta atenció per part nostra”.
Aquest dissabte dia 17 de gener, a totes les beneïdes del terme es repartiran més de 500
tríptics informatius per divulgar a la població quines pràctiques s’han de seguir per
poder tenir animals de companyia de la millor manera possible.
Bookmark and Share