L’AJUNTAMENT POSA EN MARXA UNA NOVA FASE D’EMPEDRAT AL CENTRE HISTÒRIC DE SANTANYÍ
A final de l’any 2016, l’Ajuntament de Santanyí sol·licità una subvenció al Consell de Mallorca dins el Pla Especial d’Inversions Financerament Sostenibles per a poder dur a terme les obres de reforma i condicionament del carrer Portell de Santanyí, una de les antigues vies que condueixen a la Plaça Major.
Aquesta subvenció de prop de 177.000 € es va resoldre fa unes setmanes i l’Ajuntament ha dut a terme tots els procediments burocràtics necessaris perquè les obres comencin com més aviat millor. S’han presentat fins a 12 empreses i ara ja només queda que es faci pública la guanyadora del concurs.

No obstant això, per a poder obtenir aquesta subvenció, les obres han d’estar acabades abans de dia 31 d’agost, encara que hagi començat la temporada turística.

Per aquest motiu, l’Ajuntament ja ha sol·licitat a les empreses que les obres s’iniciïn com més aviat millor i amb una durada de com a màxim 3 mesos, un menys del que és habitual, amb la finalitat de no perjudicar els veïnats.

Aquest projecte de millora pretén adaptar el carrer a les noves normatives d’accessibilitat urbanística. S’anivellaran les voravies per facilitar l’accés rodat i es continuarà amb la mateixa línia d’empredat que conserven altres carrers del centre històric.

L’ús principal d’aquesta via és per a vianants, tot i que també es facilitarà l’accés principalment als residents o als vehicles encarregats del manteniment dels comerços d’aquesta zona. També es renovarà tota la xarxa de clavegueram i es soterrerà tot el cablejat elèctric.

Bookmark and Share