L’Ajuntament segueix reclamant atenció sanitària i una ambulància medicalitzada a Cala d’Or les 24 hores
L’equip de govern de l’Ajuntament de Santanyí insisteix en que el nucli costaner de Cala d’Or necessita atenció mèdica les 24 hores tots els dies de l’any.
Amb una població que frega els 5.000 habitants, i que en temporada alta pot superar les 30.000, Cala d’Or, ha de tenir una cobertura sanitària superior a l’actual. És per això, que des del consistori santanyiner es continuarà reclamant que la Unitat Bàsica de Salut que hi ha al poble estigui dotada per atendre qualsevol situació a qualsevol hora, i no només durant l’horari de consulta. També es reclama la presència d’una ambulància medicalitzada a Cala d’Or, que podria suposar una gran diferència en cas d’emergència. En aquest sentit, a finals de 2017 ja s’havien recollit 2.800 signatures per reclamar la millora del servei, i ara se n’hi han sumat 500 més, arribant a les 3.300 firmes demanant l’ambulància i l’atenció sanitària tots els dies de l’any.

Ara mateix, per ser atesos fora de l’horari de consulta, els pacients de Cala d’Or s’han de traslladar al Centre de Salut de Santanyí, i en una urgència els 16 quilòmetres que separa els dos nuclis, pot suposar una gran diferència. L’Ajuntament de Santanyí no està en contra de que Salut ampliï l’horari d’atenció de la Unitat Bàsica de Cala d’Or, però considera insuficient augmentar el número d’hores d’atenció entre setmana, els dissabtes nomes fins les 15.00 i tenir els diumenges tancat; i tot això, només des de maig i durant la temporada turística. De fet, suposaria un important greuge amb els residents del nucli que durant la temporada baixa i l’hivern, tornaran a tenir un servei molt deficient.

A més, des de l’Ajuntament de Santanyí es recorda que la única comunicació oficial que ha rebut per part de la Conselleria de Salut és del novembre del 2017, en la qual es denegava la sol·licitud d’ampliació de l’atenció. Cal recordar que la competència d’augmentar el nombre d’hores de servei és de Salut, que ho podria haver posat en marxa en qualsevol moment dels darrers 3 anys i sense fer cap consulta a l’Ajuntament de Santanyí.

Segons ha explicat la batlessa pedània de Cala d’Or, Bàrbara Xamena, “No volem la unitat bàsica oberta només en temporada alta, la necessitem oberta tot l’any. Així com una ambulància medicalitzada, que Salut ni tan sols contempla. Som 5.000 persones les que vivim a Cala d’Or tot l’any, i què passa quan tenim una urgència al vespre o dissabtes i diumenges? Que hem de córrer, i els 20 o 25 minuts que hi ha fins al centre sanitari més proper, poden suposar una gran diferència”.

Bookmark and Share