L’Hotel Porto Petro estarà esbucat abans que comenci la temporada alta
Després d’anys de negociacions entre l’Ajuntament i la propietat, el cèntric hotel del nucli costaner deixarà pas a un aparcament soterrat i una plaça.
Des de fa gairebé 20 anys l’Hotel Porto Petro roman abandonat just devora l’església del poble. Però fa pocs dies que han començat les tasques de neteja per esbucar-lo; després d’anys de diàleg i negociació, la setmana passada, l’Ajuntament de Santanyí i els propietaris van signar un acord davant notari. D’aquesta manera, la propietat s’encarregarà de demolir l’edifici i de deixar el solar en condicions perquè s’hi pugui fer un aparcament soterrat i una plaça. A canvi el consistori, ho permuta per una zona verda situada a Cala d’Or, al Caló des Pou, qualificada com a zona esportiva. De fet, una empresa contractada per la propietat ja ha començat a desmuntar tot el que quedava d’instal·lacions elèctriques, fusteria i canonades, per esbucar l’estructura al més aviat possible. En poques setmanes tota la feina podria estar enllestida, el que faria que la temporada turística comencés a Porto Petro sense la imatge de l’hotel abandonat a l’entrada del nucli.

La batlessa pedània de Porto Petro, Joana Adrover, s’ha mostrat molt satisfeta amb la notícia: “Feia anys que els veïnats havíem de conviure amb un corc com aquest, però ara, a més de desaparèixer, disposarem d’un espai públic pel poble, i ajudarem a resoldre el problema d’aparcament. Ara mateix, ni en temporada baixa hi ha lloc per aparcar als carrers de Porto Petro”.

Des de l’equip de govern de l’Ajuntament de Santanyí, encapçalat pel batle Llorenç Galmés, confia en que en un parell de setmanes ja estigui tot esbucat: “La propietat fa dies que te llicència per la demolició, i es va comprometre a que abans de la temporada d’estiu la feina estaria acabada. A més, podrem aprofitar el desnivell dels carrers per fer l’aparcament, i aconseguirem l’esponjament d’un nucli madur, necessitat d’espais d’ús públic per als seus gairebé 1.000 habitants. És una gran notícia per al nostre municipi”.

Bookmark and Share