L’IBI de Santanyí baixarà un 10% en els pròxims dos anys
Els veïnats de Santanyí veuran reduït l’import a pagar de l’Impost de Bens Immobles a partir del 2018, quan s’aprovi una reducció que suposarà una baixada d’un 5% en aquesta taxa.
L’actual situació econòmica municipal permet una baixada dels tipus impositius que passarà a ser aplicables del 0,719% per IBI urbana i del 0,309% per IBI rústica, el que es tradueix en una reducció de cinc punts a l’hora de calcular l’import de la contribució. I a partir de l’any següent, és a dir a partir de 2019, es reduirà un altre 5%, que suposarà el 10% en dos anys.

Aquesta modificació de l’ordenança fiscal ha estat en exposició pública a través del portal de transparència de l’Ajuntament de Santanyí fins el 31 de juliol, per tal d’obtenir l’opinió dels veïnats i d’altres afectats. Al 2015, la situació econòmica dels comptes municipals ja va permetre una davallada d’entre un 2% i un 3%, i els dos anys anteriors es va mantenir congelat. Cal recordar que els valors catastrals dels immobles del municipi, que s’utlitzen per calcular quantitat a pagar en concepte d’IBI, són dels més antics de Balears; la darrera actualització data del 1996.

El batle de Santanyí, Llorenç Galmés, ha volgut destacar l’esforç a l’hora d’administrar els doblers públics que fa l’equip de govern i el cos funcionarial del municipi perquè la situació econòmica de l’Ajuntament sigui positiva. “Tenim un estat de comptes que molts d’altres municipis voldrien, i per sort podem revertir el nostre esforç en el nostres veïnats amb accions com aquesta. Una davallada d’un 5% de l’Impost de Bens Immobles pot suposar un estalvi
important per a moltes famílies del nostre municipi i és per ells per qui hem de fer feina. I nosaltres farem una davallada d’un 5% per al proper exercici, i el mateix per al següent”.

La següent passa en la tramitació d’aquesta davallada es donarà al setembre quan la modificació de l’ordenança fiscal que regula l’anomenada contribució, es dugui al ple de Santanyí per ser aprovada.
Bookmark and Share