L’AJUNTAMENT DÓNA LES PRIMERES PASSES PER OBRIR UNA NOVA OFICINA DE LA GUÀRDIA CIVIL A CALA D’OR
LA DELEGADA DEL GOVERN, TERESA PALMER, HA PRESIDIT AVUI MATÍ LA JUNTA DE SEGURETAT DE SANTANYÍ.
 Junta seguretat Santanyí
Junta seguretat Santanyí
El batle de Santanyí, Llorenç Galmés; la regidora de la Policia, Maria Pons; la batlessa de Cala d’Or, Bàrbara Xamena; i el cap de la Policia Local de Santanyí, Tomeu Vidal, s’han reunit avui matí amb la Delegada del Govern, Teresa Palmer, i el Coronel de la Guàrdia Civil, Jaime Barceló, amb motiu de la Junta anual de Seguretat de Santanyí.

En aquesta trobada hi figuren tots els cossos de seguretat del terme municipal i l’objectiu és posar en comú totes les accions conjuntes que s’han realitzat tant al llarg del 2015 com les que es duran a terme durant aquest 2016.

Per aquest motiu, Galmés ha presentat davant les més altes representacions de seguretat de Mallorca la proposta de crear una nova oficina de la Guàrdia Civil a Cala d’Or, tenint en compte la demanda que s’ha registrat durant aquests darrers anys tant per part del cos de seguretat com pels veïnats i turistes. Cal destacar que Cala d’Or és el nucli amb més habitants del terme de Santanyí

Galmés ha comunicat la disponibilitat per part del Consistori de comprar un local al centre del nucli costaner de Cala d’Or per a la instal·lació d’una nova oficina de la Guàrdia Civil conjunta amb una oficina de Turisme. A més, aquest projecte contempla que, a dia demà, aquesta oficina es converteixi amb un SATE (Servei Atenció als Turistes Estrangers), una oficina conjunta entre la Guàrdia Civil i la Policia Local.

A més, Galmés ha anunciat que l’Ajuntament ja disposa de la quantitat necessària per a la compra d’un local i pròximament es posarà en marxa el concurs públic. Per la seva part, tant Palmer com el coronel Barceló s’han mostrat molt satisfets davant la possibilitat de poder augmentar el servei de la Guàrdia Civil i millorar-lo.

Així mateix, el coronel Barceló ha presentat un informe favorable sobre la seguretat de Santanyí, ja que les infraccions penals, com puguin ser robatoris o delinqüència, han disminuït un 33% durant el 2015 (de 138 a 88).

Durant la Junta de Seguretat també s’ha decidit potenciar la col·laboració entre la Guàrdia Civil i la Policia Local i crear una Comissió de Seguretat entre ambdós cossos una vegada a la setmana per planificar totes les actuacions que es puguin a terme de manera conjunta.
Bookmark and Share