PROP DE 180 ESTUDIANTS DE SANTANYÍ S’HAN BENEFICIAT ENGUANY DELS DESCOMPTES AMB EL TRANSPORT PÚBLIC DE PALMA
A més dels estudiants; els residents, els menors, els discapacitats, els membres d’una família nombrosa o la gent gran, obtenen descomptes de fins al 75% gràcies a una subvenció de l’Ajuntament de Santanyí.
L’Ajuntament de Santanyí signà l’any 2014 un conveni amb l’Ajuntament de Palma i l’Empresa Municipal Transport de Palma (EMT) per cobrir part del cost dels bitllets de transport que utilitzaven molts joves estudiants de Santanyí per Palma. Només aquest darrer any, 179 estudiants han sol·licitat la Tarjeta Ciudadana de l’EMT que facilita l’Ajuntament a través la Regidoria de Joventut.

Amb aquesta Targeta Ciutadana tots els estudiants empradonats a Santanyí només han de pagar 45 cèntims per trajecte en comptes dels 1,15 que pagaven anteriorment. A més, això també suposa gaudir de transbordament gratuït entre línies urbanes de l’EMT – Palma dins els 90 minuts següents al primer embarcament, sense cap cost.

A més, gràcies a un nou acord afegit al conveni l’any passat, a més dels estudiants majors de 16 anys, l’Ajuntament també subvenciona part del cost del bitllet als residents del municipi de Santanyí, als menors, als discapacitats, a les famílies nombroses i a la gent gran.

Els bitllets per a residents només costen 80 cèntims, mentre que per als menors de fins a 8 anys i per a la gent gran amb rendes baixes són totalment gratuïts, ja que l’Ajuntament de Santanyí subvenciona tot el cost.

Tant els menors de 8 a 16 anys, com la gent gran, els discapacitats o els membres d’una família nombrosa només hauran de pagar 0,30 cèntims dels 1,15 que pagaven (un 75% menys).

Llorenç Galmés, batle de Santanyí, ha declarat que aquesta iniciativa pretén potenciar l’ús dels transport públic i alhora donar facilitats als santanyiners, principalment a aquells que per diversos motius no tenen facilitats per a poder desplaçar-se per Palma.

Per poder accedir a aquests descomptes s’haurà de presentar la documentació necessària al Centre Jove de Santanyí si ets estudiants o a l’àrea de Serveis Socials per un dels altres perfils. Per a les persones residents és imprescindible lliurar una còpia del certificat d’empadronament. En cas de sol·licitar els altres descomptes, s’hauran de presentar les acreditacions pertinents per a cada modalitat (estudiant, menor, discapacitat, gent gran o família nombrosa).
Regidoria de Joventut i Educació
Regidoria de Joventut i Educació
Bookmark and Share