S’AJORNEN LES OBRES DEL CARRER PORTELL FINS AL MES D’OCTUBRE
L’AJUNTAMENT PERDRÀ LA SUBVENCIÓ DEL CONSELL DE MALLORCA I FINANÇARÀ LES OBRES DESPRÉS DE LA TEMPORADA TURÍSTICA.
Després de diverses xerrades amb el Consell de Mallorca per a poder prorrogar el termini d’execució de les obres del carrer Portell de Santanyí i després de les opinions desfavorables rebudes pels diferents comerciants de la zona, l’Ajuntament de Santanyí ha decidit desaprofitar la subvenció del Consell de Mallorca que permetia empedrar el cèntric carrer Portell.

Un dels requisits per a poder obtenir aquesta subvenció del Pla Especial d’Inversions Financerament Sostenibles del Consell era que el projecte havia d’estar acabat dia 31 d’agost. Aquest fet suposava que les obres s’havien de dur a terme durant els mesos d’estiu.

Després d’una reunió mantinguda amb els comerciants, l’Ajuntament ha vist oportú perdre la subvenció del Consell de Mallorca i finançar les obres una vegada hagi acabat la temporada turística. S’ha de tenir en compte que aquestes obres no només perjudicarien els comerciants de la zona, sinó al poble en general, ja que cal recordar que dos dies a la setmana Santanyí acull un dels mercats tradicionals més visitats de l’illa.

Finalment, l’Ajuntament ha comunicat que a més del carrer Portell, també s’empedrarà el carrer Sebastià Vila, dues de les vies que accedeixen a la Plaça Major de Santanyí.

Projecte de remodelació del carrer Portell i del carrer Sebastià Vila:
Aquest projecte de millora pretén adaptar el carrer a les noves normatives d’accessibilitat urbanística. S’anivellaran les voravies per facilitar l’accés rodat i es continuarà amb la mateixa línia d’empedrat que conserven altres carrers del centre històric.

L’ús principal d’aquesta via és per a vianants, tot i que també es facilitarà l’accés principalment als residents o als vehicles encarregats del manteniment dels comerços d’aquesta zona. També es renovarà tota la xarxa de clavegueram i es soterrarà tot el cablejat elèctric.
Bookmark and Share