Santanyí torna a reunir el Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència

AQUEST ÒRGAN PERMET LA PARTICIPACIÓ DIRECTA DELS MÉS JOVES DEL MUNICIPI, QUE REALITZEN PROPOSTES PER A MILLORAR LA QUALITAT DE VIDA DE LA POBLACIÓ LOCAL
La sala de plens de l’Ajuntament de Santanyí va acollir la VI Trobada del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència del municipi. Aquest, és un dels òrgans que sorgeixen del projecte Ciutat Amigues de la Infància (CAI), impulsat per UNICEF, i al que el consistori santanyiner es va adherir, assolint la distinció el passat any 2014.

En el Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència està format per joves i adults. El principal element diferenciador del Consell és precisament la participació dels més joves, que a Santanyí estan representats per 6 alumnes procedents dels diferents centres educatius i nuclis del municipi. Aquests han estat prèviament elegits pels seus companys, i exerceixen de representants del Grup Municipal de Participació Infantil i de l’Adolescència, un altre òrgan impulsat pel CAI on només hi participen alumnes.
Entre els adults, hi ha representants polítics (tant el batle Llorenç Verger i el regidor Antoni Matas de l’equip de govern, com algun regidor de l’oposició), tècnics municipals, un mestre del municipi, un representant del centre de salut, un de la Unitat Pastoral de Santanyí i un de l’associació local La Veu dels Infants, a més de la representant d’UNICEF a les Illes Balears.
Aquesta VI trobada del Consell va servir per que els alumnes exposessin i defensessin diferents projectes, elegits i aprovats prèviament pels seus companys del Grup Municipal. També va servir per repassar l’estat de les actuacions sol·licitades en edicions anterior del Consell. Els projectes sol·licitats son entre d’altres, l’habilitació de un parc infantil adaptat a persones i joves amb mobilitat reduïda, la construcció de una biblioteca a l’edifici de Ca ses Monges de S’Alqueria Blanca, Conscienciar al usuaris del parcs per que en facin un bon ús, etc.
Santanyí va assolir la distinció de CAI pel període 2014 – 2018 i actualment continua treballant en aquesta fase de seguiment del procés, promovent la participació infantil i el desenvolupament d’iniciatives per assolir una millor qualitat de vida pels més joves i per la població en general. De cara a l’any 2108 esta preparant la renovació de la candidatura davant UNICEF per tal de que es continuï reconeixent la feina que fa l’ajuntament amb els més joves del municipi i prolongar el reconeixement CAI fins a 2022.
Bookmark and Share