Santanyí posa en marxa un concurs de contes il·lustrats alumnes de primària
La Regidoria d’Educació i Joventut n’és la impulsora amb la col·laboració dels centres educatius de tot el municipi.
Santanyí és un municipi amb llarga tradició d’escriptors i poetes, i per això des de l’Ajuntament s’ha decidit fomentar la creació literària entre els mes joves. Així, la Regidoria d’Educació i Joventut ha convocat el primer Concurs de Contes Il·lustrats de Santanyí, enfocat a nins i nines que estiguin cursant tercer, quart, cinquè i sisè de primària a les escoles del municipi.

El tema del concurs vindrà sempre donat a través d’una frase d’un conegut escriptor santanyiner; per la primera edició s’ha triat una frase de l’escriptora Antònia Vicens, del llibre Lluny del tren. La frase escollida és: “-De què xerrau?”. Les obres que es presentin han de ser inèdites i originals, tant poden ser escrites tant en castellà com en català, i s’han de presentar entre el 19 i el 22 de febrer.

El jurat estarà format per representants dels centres escolars col·laboradors i de membres destacats de la cultura del municipi, que valoraran l’originalitat, la redacció i la qualitat lingüística i del dibuix. La segona setmana d’abril es comunicarà la decisió del jurat, que atorgarà tres premis. El primer serà una tauleta, els segon serà un val de 60€ d’un comerç del municipi, i el tercer, un lot de llibres.

La regidora d’Educació i Joventut, Francesca Vidal, s’ha mostrat molt satisfeta de poder posar en marxa un concurs d’aquestes característiques: “Santanyí té molta tradició literària, amb grans noms com els de Blai Bonet, Bernat Vidal i Tomàs o Antoni Vidal Ferrando. Per això hem pensat que hem d’esperonar als nostres joves amb iniciatives que els engresquin a seguir amb la tradició santanyinera de les lletres. A més, hem d’agrair als centres educatius la seva predisposició a ajudar i col·laborar a que la iniciativa tiri endavant. Sense ells no seria possible”.


Bookmark and Share

Downloadable documents and links