Vacances en pau a Santanyí
Un nin sahrauí de 10 any ha passat l’estiu al municipi amb una família d’acollida, i en pocs dies tornarà a casa.
Abdú complirà al setembre 11 anys, i viu a un campament per a refugiats a Tindouf, al Sàhara Occidental (Algèria). Però aquest estiu ha pogut deixar enrere les mancances que pateixen ell i els sues familiars, i ha passat dos mesos amb una família d’acollida de Santanyí. Es tracta d’un dels 96 nins i nines que cada any deixen el desert per passar l’estiu a Mallorca, gràcies al projecte Vacances en Pau, de l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears.

N’Abdú és un més d’una família de sis germans, que fins aquest estiu no havia posat mai un peu a l’illa; va arribar dia 2 de juliol i tot i les dificultats del principi de no entendre l’idioma, ara, que queda poc per tornar a casa, està totalment integrat i respon a tot el que se li demana. La família Camargo Amengual li ha obert les portes de casa seva a Santanyí, tot i tenir cinc membres, els pares i tres fills. I l’experiència ha estat més que satisfactòria, ja pensen en que si tot va bé, l’any que ve n’Abdú tornarà.

Des de la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament s’ha donat tot el suport a la generosa iniciativa d’aquesta família de Santanyí, l’única del municipi que enguany ha participat al projecte. Durant la seva estada, el al·lots del programa Vacances en Pau passen una revisió mèdica completa per tal de diagnosticar malalties greus, i realitzen diferents activitats amb els altres infants sahrauís acollits a Mallorca.

En el poc temps que ha estat a l’illa, Abdú ha après a dir moltes coses en català i s’entén a la perfecció amb els membres de la família d’acollida. L’Ajuntament li ha volgut fer un petit obsequi amb material escolar perquè pugui anar a escola i estudiar quan torni a casa.

Bookmark and Share