"Angle de deriva” de la catalana Maria Montserrat Butxaca, obra guanyadora del XXVIII Premi Bernat Vidal i Tomàs

EL LLIURAMENT DEL PREMI ES VA CELEBRAR DURANT LA NIT DEL 26 D’ABRIL AL TEATRE PRINCIPAL DE SANTANYÍ
“Angle de deriva” de la catalana Maria Montserrat Butxaca fou l’obra guanyadora del XXVIII Certamen de Poesia Bernat Vidal i Tomàs que organitza l’Ajuntament de Santanyí, des de l’àrea d’Educació i Cultura.
Damià Rigo
Damià Rigo
El poemari, sota el pseudònim Àngel Groc, fou considerat el millor treball dels presentats a convocatòria. El jurat format pels escriptors i poetes Antoni Vidal Ferrando, Gabriel Janer Manila i Lucia Pietrelli, així ho va deliberar.
L’acte presentat per l’assessor de Cultura, Damià Rigo, va comptar amb les intervencions d’Antoni Vidal Ferrando, en representació del jurat, la regidora d’Educació i Cultura, Francesca Vidal, la guanyadora del certamen, Maria Montserrat Butxaca i el primer tinent de batle, Llorenç Galmés.
Antoni Vidal Ferrando
Antoni Vidal Ferrando
En el seu parlament, l’escriptor Vidal Ferrando, va comentar alguns aspectes del poemari guanyador, qualificant l’obra d’exquisida i d’una gran qualitat literària, on es barregen sentiments d’alegria i decepció, essent l’amor l’element protagonista. El poeta santanyiner va reconèixer que la deliberació per elegir la millor obra: “no ha estat gens difícil” perquè: “tots els membres del jurat varem coincidir amb la mateixa”.
Francesca Vidal
Francesca Vidal
La regidora Vidal, va destacar els: “28 anys que, sense interrupció, se celebra el certamen poètic que rememora la figura d’un santanyiner il•lustre i que al mateix temps, guardona un escriptor, i, per arrodonir-ho, publica el recull de poemes premiat”. També va incidir en que: “l’alta qualitat dels participants, gaudeix d’un prestigi ja ben consolidat, i és tot un referent dins l’ampli món de les lletres catalanes”.
Seguiment es va procedir a donar el premi a la guardonada consistent en un xec de 2.400 € i un ram de flors.
Maria Montserrat Butxaca
Maria Montserrat Butxaca
La guanyadora va expressar “la gran alegria” que va sentir quan la regidora Vidal la va telefonar per anunciar que ella havia estat l’elegida. Va comentar també alguns aspectes del seu poemari, recalcant que la “decepció d’una història d’amor que no arriba a bon port” especificat per Vidal Ferrando, reflectia: “el sentiment de dolor i sofriment que pateix una persona quan perd un ser estimat”.
Maria Montserrat va confessar que: “m’agrada molt Mallorca, he vingut moltes vegades i, aquí, mai no m’he sentit forastera”. També va alabar la persistència de l’Ajuntament de Santanyí en convocar, any rere any, un certamen literari “en llengua catalana”, en uns moments: “on es retalla de per tot i la cultura és la principal afectada”. Finalment, l’escriptora va dedicar el seu premi a la seva família.
Llorenç Galmés
Llorenç Galmés
El primer tinent de batle, Llorenç Galmés, va tancar l’acte de lliurament del premi, destacant la gran participació que assoleix el certamen, no solament a nivell de Balears, sinó també en tota la “geografia mediterrània” on es parla en català.
El llibre “Angle de deriva” de Maria Montserrat Butxaca, serà presentat per les festes de Sant Jaume i formarà part de la col•lecció La Balanguera que edita l’editorial Moll.
La segona part de l’acte va consistir en un concert ofert per la Coral Units Com Brins, que, sota la direcció de Francesca Rosselló va interpretar un interessant repertori d’autors mallorquins i cançons populars que no varen deixar indiferents a un públic que es va emocionar amb la seva actuació.


Bookmark and Share